fbpx
Women

Eerste nederlaag voor OH Leuven Women

OH Leuven Women ging zaterdagnamiddag voor het eerst dit seizoen de boot in. Op bezoek bij Club YLA wisten onze dames driemaal een achterstand uit te wissen, maar na het laatste fluitsignaal stond er toch 5-3 op het scorebord.

“Een moeilijke avond in Brugge”, opent coach Jimmy Coenraets. “Vijf tegendoelpunten krijgen dat zegt genoeg. Bijna elke kans die we tegen kregen, mondde uit in een doelpunt. Voorafgaand ging er telkens heel wat mis. Veel individuele fouten en enkele dames onder niveau en dan krijg je uiteindelijk dit resultaat.”

“Vooraf kun je een beetje tekenen voor drie goals in Brugge. Dat is het positieve verhaal. Je komt drie keer terug tot een gelijke stand, maar je geeft het dan in het slot nog weg. Heel zuur.”

Coenraets noemt het een slechte dag als team. “Dat was heel duidelijk aan veel zaken. Langs de andere kant kregen we een drietal grote kansen op een openingsdoelpunt, maar dat viel langs de andere kant. We hadden het gevoel dat er meer in zat. Het was Club YLA dat echter het laken naar zich toetrok.”

“Een beetje een smet op de heenronde”

De heenronde zit er na negen wedstrijden op. “Deze nederlaag is een beetje een smet. We moeten wel tevreden zijn, want tot zaterdag hadden we maar één keer gelijkgespeeld. Daar komt nu één nederlaag bij.”

“Wij slikken echter heel makkelijk en heel veel tegendoelpunten. Dat kan niet en moet het grootste werkpunt zijn voor de terugronde. We moeten daarmee aan de slag, want we kunnen geen ambities hebben met het aantal tegendoelpunten dat we momenteel slikken.”

Volgende week zaterdag beginnen we met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem aan de terugronde. “Zij vechten voor play-off 1 en hebben echt wel punten nodig. Het is een team dat gegroeid is in de competitie en al goede resultaten heeft neergezet onder meer tegen grote teams. Daarover moeten we waken en we moeten vooral zelf weer top zijn.”

“De opdoffer die we gisteren kregen mogen we niet te snel vergeten. We moeten zaterdag starten met het gevoel om dat recht te zetten. Verder is het zo dat we heel dun zitten en daardoor heel wat jonge dames in de wedstrijdselectie hebben. Dat is zeker niet verkeerd, maar ze zijn niet altijd klaar voor dit soort wedstrijden.”

Doelpunten: 9′ Guns (1-0), 22′ Kuijpers (1-1), 40′ Kerkhove (2-1), 45′ Abrahamsson (2-2), 57′ Kerkhove (3-2), 84′ Marinucci (3-3), 86′ Vanmechelen (4-3), 90′ Vanmechelen (5-3, strafschop).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers, Detruyer, Ampoorter (88′ Tassens), Kuijpers (40′ Reynders), Van Dijk, Janssen (70′ Besauw), Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement