A-Team

Eerste interview met Ewoud Pletinckx

Ewoud Pletinckx vervoegde gisteren de spelersgroep op zomerstage. De 21-jarige centrale verdediger tekende een contract voor vier seizoenen bij OH Leuven. Wij spraken met onze nieuwste aanwinst bij zijn aankomst in Horst.

“Ik ben zeer gelukkig. Ik ben blij dat de transfer is afgerond en dat ik me nu kan focussen op de voorbereiding bij OH Leuven,” opent Pletinckx. “Het is een hectische dag geweest. Vrijdagochtend was ik nog in Zulte Waregem. Dan ben ik naar Leuven gegaan voor de fysieke testen en meteen daarna zijn we doorgereden naar Horst om in de namiddag nog mee te trainen met de groep. Maar nu ben ik blij dat ik hier ben. Een stage is de ideale manier om op korte termijn iedereen te leren kennen. Het lijkt me alvast een leuke groep. Ik voelde me meteen welkom.”

“Waarom ik voor OH Leuven heb gekozen? Het is een stabiele club met veel ambitie. De ideale omstandigheden om mij hier verder te ontwikkelen als voetballer. De club heeft al een paar mooie transfers gedaan. Het is belangrijk om deze nu te integreren in de groep zodat de ploeg er staat bij de start van de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat als we een goede start maken, we een heel mooi seizoen tegemoet gaan,” aldus Pletinckx.

Ewoud Pletinckx heeft op jonge leeftijd al bijzonder veel wedstrijden op de teller en was zelfs al aanvoerder bij Zulte Waregem. “Ik denk wel dat ik de nodige ervaring kan toevoegen aan deze groep, ondanks mijn jonge leeftijd. Ik ben van nature uit een leider en ga mijn best doen om de jongens voor mij op het veld te sturen en te helpen.” Pletinckx blinkt niet enkel uit op het veld. Hij studeert dit jaar ook af als vastgoedmakelaar. “Het is niet vanzelfsprekend om voetbal en studies te combineren, maar voor mij is het belangrijk om naast het voetbal wat afleiding te hebben,” besluit de centrale verdediger.

Koop je abonnement