Vrijwilligers

Een dag in het spoor van… Mathias Stoyanof

Sinds enkele maanden is Mathias Stoyanof de nieuwe stem van OH Leuven. Begin dit seizoen nam hij de fakkel over van Dirk Reekmans, die 37 jaar lang onze vaste stadionomroeper was. We keken met hem terug op zijn eerste seizoen bij onze club.

Vorige zomer nam de negentienjarige Mathias deel aan de wedstrijd “De stem van OH Leuven”. Hij won deze en volgde zo vanaf dit seizoen Dirk Reekmans op. “De eerste wedstrijden waren wennen, maar ondertussen voel ik me veel comfortabeler”, legt Mathias uit. De eerste matchen liep hij mee met Dirk en assisteerde waar nodig. Op 1 oktober 2022 speelde OH Leuven tegen Union. Dat was de eerste wedstrijd die hij volledig zelf omriep. “Die match gaf me een dubbel gevoel. Natuurlijk was het fijn om de hele 90 minuten zelf om te roepen, maar we gingen met 0-3 de boot in. Mijn eerste wedstrijd verliezen was wel een domper”, vertelt hij. 

Naast onze stadionomroeper is Mathias ook student journalistiek en leider van de KSA. “Die combinatie verliep altijd vlot. Ik ben maar twee keer eerder moeten vertrekken op de KSA voor een wedstrijd, op alle andere thuiswedstrijden was ik vrij.” Als kind droomde hij ervan om bij één van de grootste voetbalclubs ter wereld terecht te komen. “Welke internationale club ik zou kiezen om stadionomroeper van te worden? Chelsea FC. Dan zit je echt bij de top van de voetbalwereld.” 

Ontdek zijn verhaal hier.

Koop je abonnement