fbpx
A-Team

Deugddoende driepunter thuis tegen Kortrijk

OH Leuven heeft vrijdagavond speeldag zes geopend met zijn eerste overwinning van het seizoen. We wonnen met 3-0 van Kortrijk. Ricca, Schingtienne en Maziz zorgden voor de doelpunten.

Drie wijzigingen bij OH Leuven. Nieuwkomer Maziz stond meteen aan de aftrap samen met jeugdproduct Schingtienne en Kiyine. Thorsteinsson, Banzuzi en Vlietinck namen plaats op de bank. Bij Kortrijk verscheen ex-OH Leuven-speler Malinov op het middenveld. Met een flauwe kopbal zorgde hij na vijf minuten voor de eerste doelpoging.

We reageerden via Braut Brunes. Mendyl versnelde op de linkerflank en legde goed achteruit tot bij onze Noorse spits. Die probeerde het in één tijd. Bezoekende doelman Vandenberghe zag het leer over zijn doel vliegen.

Halfweg de eerste helft kwam Kortrijk nog een keer opzetten. Bruno kapte vanaf links naar binnen en vond de vuisten van Prévot. Aan de overkant claimden we een strafschop na een duw op Mendyl. De bal ging echter niet op de stip. In de fase die volgde, kregen we wel een vrije trap. Maziz bracht die scherp voor en Braut Brunes knikte maar net naast.

Op het halfuur viel een voorzet voor de voeten van de inlopende Schrijvers. Onze middenvelder pakte uit met een volley in één tijd. Vandenberghe duwde de knal met enige moeite over zijn kooi. Die hoekschop leverde geen gevaar op. Vijf minuten voor de rust was het wel raak op hoekschop. Maziz vond Ricca en die kopte heerlijk binnen. Zo gingen we rusten met een 1-0-voorsprong.

Maziz en Schingtienne bekronen eerste basisplaats

Invaller Avenatti tekende voor het eerste gevaar na de pauze. Het Leuvense antwoord kwam er via Dom, maar zijn hard schot werd nog afgeblokt. Twee minuten later verdubbelden we de voorsprong. Schingtienne rukte ver op, kreeg de bal terug van Kiyine en haalde uit. Via een Kortrijks been ging de 2-0 in doel. Onze jongeling bekroonde zo zijn eerste basisplaats met een belangrijk doelpunt.

Het zorgde voor het nodige vertrouwen. Mendyl zette een nieuwe versnelling op en legde prima achteruit tot bij Maziz die maar binnen te tikken had. Een uitstekend debuut voor Maziz die niet veel later onder luid applaus naar de kant ging. Thorsteinsson was zijn vervanger.

Twintig minuten voor affluiten kwam Ojo oog in oog met Prévot. Onze doelman bracht redding met het hoofd. Ook Misao mocht zijn debuut nog maken en invaller N’Dri liet zich enkele keren positief opmerken. Tot tweemaal toe kwam hij dicht bij de 4-0, maar de score veranderde niet meer.

Brys: "Er was heel veel engagement"

“Ik denk dat iedereen heel tevreden is”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Er stond toch wel wat druk op de ketel en we zijn daar op een hele goede en professionele manier mee omgegaan. Er was heel veel engagement en dat is de manier om de supporters mee te krijgen. Dat heeft ons een mooie overwinning opgeleverd.”

We speelden tegen Kortrijk met drie achteraan. “Cijfers zijn cijfers en we pakten te snel doelpunten. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik verwacht had dat zij met twee spitsen gingen starten. Met drie achteraan spelen was dan ideaal en het heeft hen vooral veel rust gegeven. Maziz liet zijn waarde zien. Hij speelde heel simpel in functie van het team en verzorgde zijn omschakelingen. Hij heeft een heel goede prestatie geleverd.”

“Fantastisch dat Schingtienne scoorde. Hij heeft een interessant profiel en was al een aantal weken dicht bij een basisplaats. Doordat we met drie speelden, kreeg hij zijn moment. We maken hem al anderhalf seizoen klaar en je ziet hem steeds beter en beter worden. Voor ons was hij klaar, een beetje zenuwachtig in het begin, maar snel was dat beter”, besluit Brys.