A-Team

Deugddoende 0-2-zege in Charleroi

OH Leuven heeft zaterdagnamiddag een knappe 0-2-overwinning geboekt op het veld van Charleroi. Ikwuemesi maakte beide doelpunten voor de rust.

Coach Oscar Garcia voerde vier wissels door. Gil, Mitrovic, Ricca en Schrijvers kwamen in de ploeg voor Maziz, Maertens, Ominami en Akimoto. Bij Charleroi vijf nieuwe namen. Zo verschenen Defourny, Petris, Bernier, Dabbagh en Mbenza aan de aftrap.

Charleroi eiste het balbezit op in de openingsfase. Leysen had na zes minuten een prima redding in huis op een vrije trap van Mbenza. Het was lang wachten op een Leuvense reactie. Iets na het halfuur was het bij de eerste echte dreiging wel meteen raak.

Balikwisha veroverde op het middenveld goed de bal en speelde Ikwuemesi aan. Onze aanvaller versnelde op rechts en legde de 0-1 mooi in doel.  Nog voor de rust verdubbelde we de voorsprong. Opnieuw versnelde Ikwuemesi. Deze keer zette hij vanop eigen helft eigenhandig de tegenaanval op en rondde alweer zelf af: 0-2!

Clean sheet

Meteen na de pauze lag de wedstrijd even stil. De supporters van Charleroi hadden voor een grote zwarte rookwolk gezorgd. De thuisploeg zette na het oponthoud druk, maar we hielden goed stand. Enkele minuten na het uur gingen Balikwisha en Mitrovic eraf voor N’Dri en Akimoto.

Leysen haalde een poging van Zorgane goed uit zijn doel. Even later was onze verdediging bij de pinken en blokten we Sylla tijdig af. Debuterend jeugdproduct George en Ominami vielen een kwartier voor affluiten in voor Schrijvers en Gil. Vijf minuten later ging matchwinnaar Ikwuemesi naar de kant voor Maziz.

We gaven de zege en de clean sheet niet meer uit handen en zo boekten we onze eerste driepunter sinds eind augustus. Een knappe prestatie van onze jongens.

Ikwuemesi: “Hard gewerkt voor mijn doelpunten”

“We speelden één van onze slechtste matchen, maar pakken wel de drie punten”, stelt coach Oscar Garcia. “Het is ook al andersom geweest dit seizoen. Het doet dus deugd om eindelijk nog eens te winnen.”

“Collectief speelden we wel een sterke wedstrijd, net wat we op training hebben geoefend”, zegt doelpuntenmaker Chukwubuikem Ikwuemesi. “Voor mij persoonlijk voelt het ook geweldig dat ik eindelijk nog eens kan scoren. Ik heb er hard voor gewerkt.”