A-Team

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is van start gegaan

Vrijdagochtend verzamelden spelers en staff voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle spelers werden onderworpen aan een batterij aan testen.

Vandaag startte de traditionele pre-season screening. Die heeft als doel om een analyse op te maken van de status waarin de spelers terugkeren uit hun welverdiende vakantie. Op basis van die resultaten kunnen we de individuele begeleiding optimaliseren. De screening duurt 2 dagen en bestaat onder andere uit de sportmedische screening met onder meer een maximale inspanningstest in het lab. Anderzijds is er ook de cardiologische screening, die verplicht is vanuit de Pro League.

“We hebben met de staff ook de Health & Performance screening verder ontwikkeld die als basis dient voor de individualisering doorheen het seizoen”, aldus Steven Probst, Head of Health & Performance. “De belangrijkste actiepunten op basis van deze screening zijn de gepersonaliseerde blessurepreventie- en krachtprogramma’s. Nieuw dit jaar is de mentale screening. Hierbij voeren we een persoonlijkheidsanalyse uit en brengen we de leiderschapskwaliteiten van de gehele ploeg in kaart. Op die manier kan onze Mental Coach, Tara Kuklis, makkelijk op teamniveau en met iedereen individueel aan de slag.”

Ook het voedingsaspect en alles wat errond hangt, wordt steeds belangrijker. “Samen met Performance Chef Stef Vervoort en Nutritionist Eva Lamot individualiseren we het voedingsaanbod, shakes en supplementatie. Er vindt vrijdag nog een intakegesprek plaats met elke speler om dit juist te zetten”, benadrukt Probst. Zaterdag staat het tweede deel van de screening gepland. “De spelers worden onderworpen aan nog extra veldtesten en conditionele testen om een totaalbeeld te krijgen alvorens we de trainingen aanvatten.”

Ook dit jaar is er de nauwe samenwerking met de KU Leuven en de verschillende entiteiten zoals UZ Leuven en de Bakala Academy. “Samen zorgen we ervoor dat deze testdagen zo vlot mogelijk plaatsvinden. Dankzij de ligging van de verschillende centra kunnen alle testen op wandelafstand van elkaar doorgaan en verloopt alles zo efficiënt mogelijk.”

Alle A-kern spelers onder contract tekenen present op deze testdagen. Enkel Joël Schingtienne, Tobe Leysen, Jon Dagur Thorsteinsson en Suphanat Mueanta sluiten later aan wegens internationale verplichtingen. Ook enkele U23-spelers zijn uitgenodigd voor de screening met als doel de doorgroei naar de A-kern te bevorderen.

Koop je abonnement