fbpx
A-Team

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is ingezet

Deze ochtend verzamelde het eerste elftal voor de start van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. 21 spelers werden onderworpen aan een batterij aan testen.

21 spelers meldden zich vandaag voor de start van de voorbereiding. Ze werden meteen onderworpen aan een hele batterij aan testen. De sportmedische screening bestaat uit twee grote luiken. Enerzijds brengt de cardiologische screening, die ook een verplichting is vanuit de Pro League, de cardiale situatie in kaart. Anderzijds ondergingen de spelers een sportmedische screening met onder meer de looptest. Deze gegevens gelden als nulmeting aan het begin van het seizoen en stelt de trainers in staat om individuele op maat gemaakte trainingsprogramma’s te ontwikkelen.

Steven Probst, Head of Health & Performance benadrukt het belang van deze testen: “De spelers keren vandaag terug na vijf weken vakantie, weliswaar met een individueel programma. Ze zijn vastbesloten om hun krachten te bundelen voor een nieuw en succesvol voetbalseizoen. Met behulp van de fysieke testen willen we hun conditionele status meten en kijken waar elke speler individueel staat. Daarnaast doen we in het stadion ook onze eigen ontwikkelde Health & Performance screening. Deze gebruiken we om de individuele trajecten van onze spelers doorheen het seizoen bij te sturen. De belangrijkste doelstellingen hiervan zijn blessurepreventie en athletisering van onze spelers.” 

We werken voor deze testdag nauw samen met UZ Leuven, KU Leuven en met Bakala Academy. “Het is telkens een huzarenstukje om zo’n testdag ingepland te krijgen, want er zijn veel verschillende entiteiten bij betrokken. De ligging van ons stadion, net naast de faculteit bewegingswetenschappen en revalidatie, helpt natuurlijk om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Alle testprotocollen konden op wandelafstand van elkaar doorlopen worden”, aldus Probst. 

Enkele spelers ontbraken vandaag nog op het appel. Jon Dagur Thorsteinsson, Louis Patris, Ewoud Pletinckx en Mandela Keita (uitgeleend aan Antwerp tot 30 juni) hebben interlandverplichtingen met respectievelijk Ijsland en de Belgische beloften. Federico Ricca kreeg de toelating om wegens privéredenen nog enkele dagen langer in Uruguay te verblijven. Joao Gamboa, die uitgeleend was aan Estoril Praia, kreeg toestemming om met enkele geïnteresseerde clubs te onderhandelen.

Tekenden present vandaag: Desmond Acquah, Valentin Cojocaru, Casper De Norre, Joren Dom, Jo Gilis, Raphael Holzhauser, Franck Idumbo, Nordin Jackers, Owen Jochmans, Sofian Kiyine, Mathieu Maertens, Kristiyan Malinov, Pierre-Yves Ngawa, Hamza Mendyl, Nachon Nsingi, Orégan Ravet, Richie Sagrado, Joël Schingtienne, Siebe Schrijvers, Emmanuel Toku en Thibault Vlietinck.

Vanaf morgen start het veldwerk in de voorbereiding van het seizoen. De spelers krijgen dan voor het eerst weer veldtraining. Ze zullen onder leiding van de trainers en staf hard werken om zichzelf naar een hoger niveau te tillen en een solide basis te leggen voor een succesvol seizoen. 

Koop je abonnement