fbpx
A-Team

Club Brugge met 0-3 te sterk

OH Leuven had het zondagavond in eigen huis tegen Club Brugge niet onder de markt. Onze jongens gingen op de vierde speeldag met 0-3 de boot in.

Coach Marc Brys bracht Mendyl aan de aftrap, waardoor Thorsteinsson naar de bank verhuisde. Bij Club Brugge kwam Sylla in de ploeg in plaats van Otasowie. De bezoekers zagen al snel een doelpunt afgekeurd worden. Jutgla haalde uit en raakte de rug van Nielsen, waardoor het leer in doel belandde. Nielsen stond echter buitenspel.

Vlak voor de drinkpauze scoorde Nsingi bij de eerste Leuvense kans. Ouedraogo zonderde onze aanvaller prima af en die legde het leer zeer koelbloedig naast Mignolet. Na een interventie van de VAR ging het feestje echter niet door wegens buitenspel.

Iets na het halfuur klom Club Brugge op voorsprong. Malinov speelde te kort terug op Cojocaru en Nielsen profiteerde. Vlak voor de rust slikten we na een snelle omschakeling nog de 0-2 van Jutgla.

Twee strafschoppen na de rust

Thorsteinsson en Vlietinck kwamen meteen na de pauze Holzhauser en Mendyl vervangen. Bijna maakte Tamari meteen de aansluitingstreffer. Zijn heerlijke vrije trap spatte uiteen op de paal. Diezelfde Tamari gaf enkele minuten later aan de overkant een strafschop weg. Cojocaru stopte de elfmeter van Vanaken, maar bleek zijn lijn te snel te hebben verlaten. Lang faalde niet bij de tweede poging al zat Cojocaru er dichtbij.

We reageerden met een poging van Maertens. Mignolet bokste weg. Nadien verwaterde het spel en bleven doelpogingen langs beide kanten lang uit. Thorsteinsson vond een kwartier voor affluiten toch nog eens een opening, maar opnieuw lag Mignolet in de weg. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Pletinckx over.  

In minuut 84 ging de bal alweer op de stip voor Club Brugge. Cojocaru koos opnieuw de juiste hoek en duwde reglementair de elfmeter van Vanaken prima weg. Een Leuvens doelpunt kwam er niet meer.

Brys: "Een scherp Club Brugge"

“Het was een scherp Club Brugge, daar moeten we ook niet flauw over doen”, opent Marc Brys zijn analyse. “Het was de bedoeling om hen in de rug pijn te doen. Ons doelpunt werd dan terecht afgekeurd. Maertens kreeg ook nog een kans in de loop van de eerste helft. Dat was jammer, want dan hadden we toch een ander spelbeeld gehad en was er meer twijfel geweest bij hen.”

“De 0-1 gaf hen heel veel vertrouwen. Dat zag je ook. We begonnen goed aan de tweede helft met toch drie kansen, waaronder die trap van Tamari op de paal. Als je één van die kansen dan wel had afgemaakt dan was het terug een wedstrijd en was er opnieuw spanning met de supporters er nog meer achter. De 1-2 viel niet en dan kwam er meer controle en rust bij de tegenstander. Een terechte overwinning uiteraard voor Club Brugge.”

“We zitten aan een nul op zes na twee wedstrijden tegen titelkandidaten. Wij zijn nog altijd op zoek naar een aantal versterkingen en die moeten zo snel mogelijk komen”, besluit Brys.

Koop je abonnement