A-Team

Casper De Norre blikt terug op het gelijkspel tegen Zulte Waregem

Een doelpunt van Sory Kaba, die net terug was van de Afrika Cup, leverde OH Leuven woensdagavond tegen Zulte Waregem (1-1) een punt op. Verdediger Casper De Norre noemt het een logisch gelijkspel.

“Ik kan wel leven met het gelijkspel”, zegt Casper De Norre. “Als je bekijkt hoe de match verlopen is, dan is het wel terecht te noemen. We scoren, hadden iets meer balbezit en overwicht, maar dan kwam net voor de rust de 1-1. In de tweede helft ging het wat op en af. Op het einde kroop bij ons de vermoeidheid er wat in.”

Coach Marc Brys voerde wat wijzigingen door. In vergelijking met de wedstrijd tegen Beerschot werden Schrijvers, Maertens, Tamari, Keita en Allemeersch vervangen door Aguemon, Shengelia, De Sart, Ouedraogo en Kaba. “De groep hangt heel goed aan elkaar en iedereen had vertrouwen in de jongens die er tegen Zulte Waregem wel bij waren.”

“Zij hebben heel hard hun best gedaan en goed gespeeld. Ik ben ook heel fier op hen. Op een bepaald moment hadden zij het fysiek misschien wat lastiger, maar daardoor was het verstandig dat we voor dat punt gekozen hebben.”

“Het was zaak om terug een goede prestatie neer te zetten na de wedstrijd tegen Beerschot. We gingen er vol voor en dat heeft iedereen ook wel gezien. Al bij al mogen we blij zijn met het gelijkspel. Het was belangrijk om Zulte Waregem niet dichter te laten komen en dat is gelukt.”

Het bestuur deed de nodige inspanningen om Sory Kaba aan de aftrap te krijgen. Het coronaprotocol werd strikt nageleefd en onze aanvaller legde bij aankomst in België een negatieve PCR-test af. “Of het een verrassing was voor ons dat hij erbij was? Ik kwam op de club aan en ineens was hij er, dus ja wij waren ook verrast (lacht).”

“Voor hij naar de Afrika Cup ging, was hij al goed bezig. Maandag speelde hij nog in de Afrika Cup en woensdag stond hij er al weer voor OH Leuven. Dat toont aan dat hij heel veel wil geven voor de groep. Heel mooi dat hij dan nog zo’n match speelde”, besluit De Norre.

Koop je abonnement