A-Team

Brys: “we willen ons tonen voor onze eigen supporters”

OH Leuven ontvangt op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League promovendus KVC Westerlo in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys blikt vooruit op deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Op de eerste speeldag won OH Leuven met 0-2 op het veld van KV Kortrijk. Een overwinning die deugd deed en dat zag Marc Brys ook op training deze week. “Een uitwedstrijd winnen is nooit evident. Zeker op het veld van een stug Kortrijk. We hebben gewonnen én de nul gehouden, maar uiteraard beseft iedereen ook dat het lang niet allemaal goed was. Werkpunten waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan op training.”

Makkelijk wordt het niet tegen KVC Westerlo. De nieuwkomer in eerste klasse won zijn eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge. “Het is geen cadeau om nu al tegen hen te spelen. We weten dat we tegenover een gretige en ambitieuze tegenstander komen te staan. Ze willen bewijzen dat ze hun plaatsje in de Jupiler Pro League verdienen. Het wordt misschien wel de moeilijkste wedstrijd van onze competitiestart, maar bang mogen we niet zijn. We willen ons tonen in ons eigen stadion en voor onze eigen supporters.”

Mathieu Maertens speelt zaterdag, zonder ongelukken, al zijn 150e wedstrijd voor OH Leuven. Een mooie prestatie van de kersverse kapitein “Mathieu heeft zich de voorbije jaren opgeworpen als een echte ambassadeur van de club. Hij heeft er een geweldig seizoen opzitten en ook in de voorbereiding stond hij er opnieuw. Het was een unanieme beslissing om hem kapitein te maken. Hij verdient alle complimenten,” besluit Marc Brys.

Koop je abonnement