Club

Brys: “we stappen niet met schrik het veld op”

OH Leuven ontvangt op zaterdagavond 15 oktober om 20u45 KRC Genk in het King Power at Den Dreef Stadion. Op de gebruikelijke persbabbel schijnen Casper De Norre en Marc Brys hun licht op de wedstrijd.

De ploeg zit in een positieve flow. Casper De Norre legt de oorzaak daarvan bij de mentale weerbaarheid van de ploeg: “We zijn het seizoen begonnen met een zes op zes. En telkens wanneer we eens een mindere match spelen of verliezen, reageren we altijd heel goed zodat we in die flow blijven en niet de kans krijgen om in een negatieve spiraal terecht te komen. Dat zorgt ervoor dat de sfeer goed zit en dat het leuk spelen is.“

Het goede seizoensbegin is volgens Casper te danken aan het vroeger aantrekken van versterkingen. Pluimen op de hoed van het bestuur en de technische staf dus. “De kern was dit seizoen al vroeger compleet. De manier waarop we wilden spelen, was ook al sneller duidelijk waardoor we de voorbereiding hebben kunnen gebruiken om dat spelsysteem in te oefenen. Vorig seizoen hadden we moeite met het winnen van onze eerste matchen. Nu winnen we vaak en dat zorgt ervoor dat het vertrouwen groeit,” aldus De Norre.

Visite uit de Mijnstreek

Met Genk komt er een geduchte tegenstander op bezoek. Hoewel OH Leuven vorig jaar in eigen stadion voor het eerst kon winnen van de Limburgers, is de ploeg momenteel in bloedvorm. Op de vraag dat OH Leuven schrik moet hebben, antwoordt Casper De Norre negatief. “Zeker niet. We weten dat Genk een heel competitieve en aanvallende ploeg is met grote kwaliteiten. Het zal voor ons vooral belangrijk zijn om organisatorisch sterk te staan, want bij hen komt het gevaar van alle kanten. Toch liggen er door hun manier van spelen zeker mogelijkheden om in de omschakeling gevaarlijk te zijn en de momenten die we krijgen te pakken.”

Ook Marc Brys is de goede resultaten van Genk niet ontgaan. Maar ook hij behoudt de rust. “Je kan een pamper aandoen tegen de schrik, maar daar doen wij niet aan mee,” opent Brys gewiekst, “Genk is een club met meer potentieel dan ons. Daar hebben we uiteraard respect voor, maar we gaan niet met schrik het veld opstappen. Ze hebben een heel unieke manier van spelen en dat zorgt ervoor dat ze hoog in het klassement staan. We zullen proberen een goede wedstrijd te spelen en vooral een goed resultaat te behalen. We moeten vertrouwen hebben in onze eigen kwaliteiten.”

Topploegen

Tegen ploegen uit de top 4 kon OH Leuven dit seizoen nog niet winnen. Volgens Casper De Norre ligt de reden bij de aanvallende gretigheid van zijn ploeg. “Wanneer we in een match tegen een topploeg op achterstand komen, krijgen we kort nadien nog een tweede goal tegen. Dat ligt vaak aan onze drang om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen. Na twee goals zijn matchen tegen topploegen gespeeld. Ploegen als Antwerp en Club Brugge hebben dan de capaciteit om zo’n wedstrijd rustig uit te spelen,” aldus De Norre. “De oplossing is om meer rust in de ploeg te brengen en ons hoofd erbij te houden wanneer we een goal binnenkrijgen.”

Volgens Marc Brys liggen de verliezen tegen topploegen aan het uitgangspunt dat zijn ploeg hanteert. “Wij proberen elke wedstrijd te winnen en spelen niet behoudend”, zegt Brys. “Tegen topploegen is dat niet anders. We zijn drie keer vol voor de winst gegaan en twee keer deden we dat goed. Tegen Antwerp en Club Brugge had de wedstrijd helemaal anders kunnen aflopen. Enkel tegen Union was ons spel echt niet goed. Dat zijn zaken die je moet kunnen incasseren.”

Siebe Schrijvers

Marc Brys kan rekenen op een volledig fitte kern. Enkel de langdurig gekwetste Siebe Schrijvers ligt nog even in de lappenmand. Toch boekt de middenvelder vooruitgang. “Siebe’s revalidatie verloopt vlot,” aldus Brys. “Hij zit in het stadium dat hij individueel of met enkele spelers de bal wat kan rondspelen. Daarnaast is hij ook onlangs op controle geweest en daar werden geen complicaties vastgesteld. Ik verwacht hem rond januari terug.”

Koop je abonnement