Ticketing

Brys: “We moeten de weg naar het doel terugvinden”

Zaterdag 4 maart speelt OH Leuven om 18u15 op eigen veld tegen SV Zulte Waregem. Coach Marc Brys hoopt opnieuw punten te pakken tegen de nummer 16 in het klassement.

Tickets?

Meer info

Vorig weekend eindigde de wedstrijd tegen Antwerp op een 1-1-gelijkspel. “Opnieuw speelden we een sterke wedstrijd en creëerden we goede kansen. We kregen jammer genoeg een tegendoelpunt dat vermijdbaar was, maar ik wil de jongens niet met de vinger wijzen. Eén punt pakken tegen de derde in het klassement is niet slecht natuurlijk, maar er zat meer in”, verklaart Brys.

De heenwedstrijd tegen Zulte Waregem won OH Leuven met 2-5. Marc Brys hoopt zaterdag op eigen veld opnieuw punten te pakken. Sinds de laatste terugkeer naar eerste klasse heeft het team zelfs nog niet verloren tegen Zulte Waregem, maar dat geeft geen garanties. “Er zit veel talent in die ploeg, dus winnen gaat niet evident zijn. Het wordt een moeilijke wedstrijd dus moeten we met de juiste mindset aan de wedstrijd starten en de twijfels wegnemen, want die zijn nefast voor de resultaten. We blijven spelen om te winnen. De jongens werken hard en snakken naar een overwinning. Het is een cliché, maar we bekijken match per match. Enkel zaterdag telt nu. We kunnen ons geen puntenverlies meer veroorloven dus hopelijk vinden we opnieuw de weg naar het doel”, aldus Brys.

Het team heeft te kampen met enkele geblesseerden. Mathieu Maertens en Emmanuel Toku zijn er niet bij en ook Mario Gonzalez is niet speelklaar. Maar dat creëert opportuniteiten voor nieuwe, jonge spelers. Nathan Opoku kreeg tegen Antwerp zijn eerste speelminuten. “Hij had wat last van stress, maar hij loopt over van kwaliteiten waardoor we overtuigd zijn dat hij dit weekend beter zal spelen”, licht Brys toe.

Voor Ewoud Pletinckx wordt het zaterdag een bijzondere match, want hij speelt tegen zijn voormalige club. “De heenronde was voor mij nóg specialer omdat we toen in Waregem speelden. Nu sta ik er minder bij stil dan toen”, verklaart hij. “Het is een belangrijke match voor beide ploegen, wat wel voor extra druk zorgt.” Pletinckx werd vorige week tegen Antwerp FC uitgeroepen tot speler van de match. “Ik ben de fans dankbaar voor deze erkenning. Het is een stimulans om me volgende wedstrijd opnieuw hard in te zetten.”

Vorig weekend kwamen jullie massaal supporteren. Dit weekend hebben de spelers opnieuw jullie steun nodig! Het is mogelijk om tot aan de start van de wedstrijd tickets aan te kopen. Als je één ticket koopt, krijg je één ticket gratis! Ook abonnees kunnen beroep doen op een gratis ticket.

Koop je abonnement