A-Team

Brys: “Terug een doel voor ogen”

Op de 30ste speeldag in de Jupiler Pro League neemt OH Leuven het zondag 19 maart om 16u op tegen RSC Anderlecht. Het belooft een boeiende wedstrijd te worden in strijd voor play-off 2. Beide ploegen hebben evenveel punten.

Vorig weekend ging coach Marc Brys met een gehavend team naar Charleroi, maar sleepte alsnog de overwinning in de wacht. De voorbije twee weken haalde de ploeg zes op zes, wat voor geloof zorgt bij de spelers. “We zitten in de laatste rechte lijn van de competitie. Er zijn nog zes ploegen in de race om play-off 2 te halen, dus het kan nog alle kanten uit. We moeten match per match bekijken. De jongens speelden vorige week op een heel andere manier en dat heeft gerendeerd. Nu hebben ze terug een doel voor ogen en dat wakkert de prestatiedrang aan”, licht Brys toe.

De heenwedstrijd in het Lotto Park eindigde op een 2-2-gelijkspel. Sinds de laatste terugkeer naar eerste klasse verloor OH Leuven nog niet van paars-wit. Brys hoopt deze trend verder te zetten, maar beseft dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. “Dankzij twee goede winteraankopen is hun ploeg aanzienlijk versterkt. Ze zitten momenteel in volle euforie na hun Europese kwalificatie, maar wij zullen zondag heel wat weerwerk bieden.”

Twee weken geleden zette Opoku een sterke invalbeurt neer tegen Antwerp en vorig weekend had hij zijn eerste basisplaats beet. “Dat was geen cadeau, want Charleroi speelde met veel druk. Desondanks was het een goed leermoment voor hem”, aldus Brys. “Ik heb hard gewerkt en ik was mentaal goed voorbereid. Of ik zondag opnieuw in de basis sta? Dat is de beslissing van de coach, maar ik ben er klaar voor”, verklaart Opoku zelf. 

Deze week is ook Maï Traoré uitgevallen met last aan zijn hamstrings. Naast hem zijn ook Nachon Nsingi, Milan Taildeman, Emmanuel Toku, Siebe Schrijvers en Mathieu Maertens nog steeds in revalidatie. Die laatste twee zullen na de interlandbreak opnieuw speelklaar zijn. Louis Patris keert terug uit schorsing en behoort zondag weer tot de selectie. Ook Mario Gonzalez is terug inzetbaar nadat hij vorige week opnieuw speelminuten bemachtigde.

Het King Power at Den Dreef Stadion is voor deze topwedstrijd volledig uitverkocht. Zowel online als aan het stadion kan je geen ticket meer verkrijgen.

Koop je abonnement