A-Team

Brys: “Spelen met dezelfde lef en durf als tegen Leicester City”

Dit weekend gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start. OH Leuven gaat op de openingsspeeldag op bezoek bij KV Kortrijk. Een dag voor de wedstrijd blikken wij met coach Marc Brys even terug op een geslaagde voorbereiding en kijken we vooruit naar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

“We hebben een goede voorbereiding achter de rug,” opent Marc Brys. “We hebben goed kunnen trainen zonder blessures op te lopen. Op Mandela Keita na dan, die zich tijdens de wedstrijd tegen Beerschot had mistrapt. Ook de oefenwedstrijden zijn we goed doorgekomen. Dat we niet verloren, is mooi meegenomen, maar het resultaat tijdens een voorbereiding is van ondergeschikt belang. Uiteraard moet er een winnaarsmentaliteit gekweekt worden, dus is het goed dat je niet verliest. Maar we mogen er niet te veel bij stilstaan. De competitie start nu. We moeten niet denken dat wel al punten hebben gepakt.”

Marc Brys mocht tijdens de voorbereiding al negen nieuwe spelers aan zijn kern toevoegen. De zoektocht is echter nog niet klaar. “We moesten veel nieuwe spelers zoeken en dat is grotendeels gelukt. De club heeft knap werk geleverd op korte tijd. De nieuwe spelers zijn ook heel snel geïntegreerd in de groep en dat is toch cruciaal om tot goede resultaten te komen. Er moeten echter nog enkele posities ingevuld worden, zoals in de spits, maar dat geeft dan weer een kans aan anderen om zich te tonen. De ontbolstering van Nachon Nsingi is heel mooi om te zien en ook Mykola Kuharevych is zich de laatste weken aan het manifesteren.”

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moeten de troepen van coach Marc Brys op bezoek bij KV Kortrijk. Geen makkelijke opdracht. “Uit het verleden weten we dat Kortrijk een lastige tegenstander is. Het is wel een voordeel dat we hen treffen in het begin van de competitie, want nu ligt hun veld er nog goed bij. Een eerste wedstrijd is voor iedereen moeilijk. We moeten gewoon ons eigen ding doen, naar onszelf kijken. De zaken waar we de voorbije weken op hebben getraind, wil ik terugzien. We moeten goed proberen starten, maar als we spelen met dezelfde lef en durf als tegen Leicester City, dan komt dat goed.”

OH Leuven heeft een zware competitiestart voor de boeg, maar voor extra druk zorgt dat niet. “Druk is er voor elk team bij de start van een competitie. Zeker dit seizoen, want er zijn drie dalers. We hebben pech met ons openingsparcours, maar we moeten daar niet te veel mee bezig zijn.” Het is het derde opeenvolgende jaar in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Na twee 11e plaatsen wil de coach voor dit seizoen nog geen ambitie uitspreken. “Een ambitie kan je pas toelichten als je groep volledig is. Nu kan je dat nog niet inschatten. Als onze selectie volledig is, zullen we onze ambitie kenbaar maken,” besluit Marc Brys.

Koop je abonnement