A-Team

Brys: “Optimaal voorbereiden voor wedstrijd tegen Seraing”

Op de zeventiende speeldag ontvangt OH Leuven RFC Seraing om 20u45 in het King Power at Den Dreef Stadion. De wedstrijd tegen de Métallo’s is de laatste die onze jongens spelen voor de winterstop ingaat. Lees hier de voorbeschouwing van de coach.

Brys kijkt nog even terug op de wedstrijd tegen Francs Borains: “De uitslag was deugddoend. Vooral de manier waarop was sterk. Wat voor mij belangrijk is, is de impact van die wedstrijd naar de groep toe. Ik heb spelers voor het eerst sinds lange tijd terug zien lachen op het veld. Ik heb weer synergie gezien en als de spelers uit die wedstrijd tegen Francs Borains vertrouwen kunnen putten, is dat goed.”

Terug naar de competitie. Voor het WK begint en de competitie pauzeert, speelt OH Leuven nog tegen Seraing. Marc Brys stelt dat zijn spelers er klaar voor zijn. “We beseffen dat deze wedstrijd belangrijk is en dat de supporters goede resultaten willen zien. Als ik supporter zou zijn, zou ik ook willen dat mijn ploeg het goed doet. Maar het is voetbal en dat kan alle kanten uit gaan. We gaan er voor de volle 100% voor gaan en zullen ons optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen Seraing. Wij willen ook met een goed gevoel de WK-break in”, aldus Marc Brys.

Winterstop

Na de wedstrijd tegen Seraing hebben de spelers en staf tien dagen vakantie. “Dat zijn meteen onze laatste dagen vakantie voor dit seizoen”, aldus Brys. “Dan volgen de medische testen en van 28 november tot 4 december trekken we op stage.”

“Siebe Schrijvers doet nu passvormen en warmt mee op tijdens de training. Hij heeft dus weer een stap gezet in zijn revalidatie. Ewoud Pletinckx mag ook weer duels aangaan tijdens het trainen dus dat gaat ook de goede richting uit. We bekijken nog of we jongeren meenemen op stage. Een stage met de eerste ploeg is belangrijk voor de ontwikkeling, maar dat is competitievoetbal ook. De competitie van de U23 loopt gewoon door tijdens deze WK-break. We moeten respecteren dat onze belofteploeg niet zomaar zijn beste spelers kan missen”, sluit de coach af.

Koop je abonnement