A-Team

Brys is tevreden op stage: “Een zaligheid om te trainen”

Onder de Spaanse zon stoomt OH Leuven zich klaar voor het tweede deel van de competitie. Coach Marc Brys is zeer te spreken over de winterstage in Algorfa en neemt even de tijd om vooruit te kijken.

“Het weer is fantastisch”, zegt coach Marc Brys. “Het veld is zeer goed onderhouden. Het hotel is super met heel lekker eten en goede bedden. Alle basisvereisten zijn perfect ingevuld. Een zaligheid om te trainen. Ik ben dus heel tevreden.”

“Het nut van elke stage is groepsbinding. Daarnaast geven we er ook een conditionele prikkel en maken we er tijd vrij voor om meer en langer te trainen. Zo kunnen we tactisch werken en een aantal varianten inoefenen.”

“Hoe zo’n stagedag eruitziet? Die is goedgevuld. Ik hou graag van een ochtendloop omdat je er op een ontspannen manier wat meters maakt. Het is dan nog donker wat toch altijd voor extra sfeer zorgt en de spelers moeten vroeg uit de veren, wat maakt dat ze alert moeten zijn.”

“Dat volume hebben ze dan al in de benen en dan beginnen wij aan twee trainingen van 10u tot 12u en van 16u tot 18u. We doen dat niet de hele stage lang. Naarmate de week vordert, neemt het volume af en wordt er meer tactisch en scherper getraind. Die opbouw lukt goed.”

Zijn er niet bij op stage: Sory Kaba en Soufiane Chakla. Zij werden opgeroepen voor de Afrika Cup. “Dat is niet alleen voor ons vervelend, maar ook voor hen. Zij zouden hier moeten zijn, want je bent aan groepsbinding aan het doen en een aantal zaken bezig aan het inoefenen.”

“Zij hebben uiteraard de eer voor hun nationale ploeg hoog te houden. Dat heeft iets en daar moeten we fier op zijn als club. Het gevoel is tegenstrijdig, want er komen belangrijke wedstrijden aan. Daarnaast is het zo dat zij zich bij OH Leuven hebben opgewerkt tot international.”

“Of er nog transfernieuws verwacht mag worden? Ik heb gezegd dat er een aanvaller bij mag. De grote uitdaging wordt om de juiste man bij onze groep te brengen. Dat is lopende. Ik denk wel dat iedereen beseft dat er haast bij is, maar het is niet evident. We zijn nog niet aan het panikeren.”

Coach Brys blikt met de groep ook terug. “Ik geef vanavond een presentatie aan de groep over het eerste deel van het seizoen. Wij hadden graag comfortabeler in de rangschikking gestaan, efficiënter geweest en combativer geweest met een aantal andere ploegen. Wij kunnen niet tevreden zijn, want we zijn nog altijd aan het knokken om onderaan weg te blijven. Maar als je de eerste training en dan nu de 209ste training bekijkt dan zie je wel duidelijk de progressie.”

“Wat het doel nu is? Realistische doelen stellen is noodzakelijk. Ik denk dat het slim is om eerst te zorgen dat het behoud veilig is. Dat is het allerbelangrijkste voor iedereen die betrokken is bij OH Leuven. Het is wel zo dat we zeker heel ambitieus gaan spelen voor alles wat er bijkomt”, besluit Brys.

Koop je abonnement