A-Team

Brys: “Frisse start nemen na interlandbreak”

Op de 31ste speeldag van de Jupiler Pro League speelt OH Leuven de topper tegen de leider in het klassement. In de Cegeka Arena nemen trainer Mark Brys en zijn team het zondag 2 april om 13u30 op tegen KRC Genk.

Vorig weekend speelde OH Leuven geen wedstrijd wegens de interlandbreak. Vijf spelers kwamen uit voor hun thuisland. Ze behaalden enkele mooie resultaten en keren alle vijf fit terug. “We zijn als club altijd fier als onze spelers worden opgeroepen om hun land te verdedigen. Maar ik ben als coach toch ook opgelucht als ze allemaal fit terugkeren. We hebben deze week goed getraind en de groep is klaar om een frisse start te nemen voor de laatste speeldagen van het reguliere seizoen,” aldus Marc Brys. 

Zondag speelt OH Leuven in en tegen KRC Genk. Nog steeds de leider in het klassement, maar de Limburgers laten de laatste weken vaker punten liggen. Volgens Mark Brys is het vertrek van spits Paul Onuachu één van deze oorzaken. “Dat is aanpassen in hun speelstijl, maar ook zonder hem zit er nog heel veel kwaliteit in die ploeg.” Er zijn nog vijf teams in de running voor de achtste plaats in het klassement, die recht geeft op play-off 2. “We zijn afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen, maar in de eerste plaats kijken we naar onszelf.” 

Ook Siebe Schrijvers beseft dat het dit weekend een moeilijke opdracht wordt. Hij geeft aan opnieuw klaar te zijn voor een basisplaats na zijn hamstringblessure. “Er is nog maar een kleine kans dat we play-off 2 halen, maar we gaan de uitdaging volledig aan. Op training presteerden we goed dus we blijven ervoor vechten”, verklaart de speler strijdlustig.

Supporter zondag mee in de Cegeka Arena in Genk! De kostprijs voor een ticket bedraagt 20 euro voor een volwassene. Jongeren onder de 18 jaar betalen 13 euro. Tickets kunnen hier aangekocht worden. Let op, je kan zondag ter plekke geen tickets meer aankopen.

Koop je abonnement