A-Team

Brys: “De ideale omstandigheden voor een optimale stage”

De spelers en staf van OH Leuven zijn gisteren aangekomen in het Nederlandse Horst voor de zomerstage. Wij spraken met coach Marc Brys over het doel en de verwachtingen van deze stage.

“Een stage is ideaal om een groep naar elkaar toe te laten groeien”, opent Marc Brys. “Want je zit 24 uur op elkaars lip. We gaan ook veel trainen. Vooral op volume, iets minder op intensiteit. De groep is nog niet volledig, maar wetenschappelijk gezien is het nu het ideale moment om aan dat volume te werken. In het hedendaagse voetbal is het door de lange transferperiode een utopie om met een volledige groep op stage te vertrekken. Maar er wordt goed en gestructureerd gewerkt en gezocht naar versterkingen, zodat we ook tactisch kunnen beginnen trainen. Bovendien is het zo een kans voor de jongeren om te tonen wat ze in hun mars hebben,” aldus de coach.

Het is niet de eerste keer dat de spelers en staf op stage gaan naar Horst. “De werkomstandigheden zijn hier ideaal. Het veld ligt naast het hotel, dus verliezen we geen tijd aan verplaatsingen. Ook het eten is lekker en de bedden liggen goed. De ideale omstandigheden voor een optimale stage.” Dat een stage vooral hard werken is, wordt duidelijk als we naar het programma vragen. “Elke dag staan we vroeg op en gaan we lopen. Nadien staan er dagelijks twee trainingen gepland. Daarnaast vooral rusten, goed eten en veel drinken. En eventueel ook al wat theorie.” aldus de coach.

Tijdens de eerste training in Horst mocht Marc Brys met Ewoud Pletinckx meteen een nieuwe speler toevoegen aan zijn groep. “Ik ben zeer tevreden met deze transfer. Pletinckx is een echte leider. Zowel bij Zulte Waregem als bij de Belgische U21 is hij al een paar jaar kapitein geweest. Ook beschikt Ewoud over alle kwaliteiten waarover een moderne centrale verdediger moet beschikken. Hij heeft snelheid, is groot en krachtig, maar toch ook wendbaar en hij kan uitvoetballen. Zeker toekomstgericht is dit een gouden zaak voor de club,” besluit de langstzittende coach in de Belgische eerste klasse.

Koop je abonnement