A-Team

Brys: “Aan ons om nog dieper te gaan”

OH Leuven gaat op speeldag 24 van de Jupiler Pro League op bezoek naar Seraing. Coach Marc Brys blikt nog even terug op het gelijkspel tegen STVV en kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen de club uit Luik.

Mee naar Seraing?

Alle info

Vorig weekend kwam OH Leuven in eigen huis niet verder dan een billijk 1-1-gelijkspel tegen STVV. De thuisploeg speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar beloonde zichzelf, niet voor de eerste keer dit seizoen, niet met de drie punten. “Het is frustrerend dat we niet hebben gepakt waar we recht op hadden, maar we moeten niet de zielenpoot uithangen” opent Marc Brys. “Aan ons om nog dieper te gaan dan dat we nu gaan. Iedereen moet proberen zijn grens te verleggen. We denken dat we ons voor de volle 100 procent aan het geven zijn, maar is dat ook zo? Die laatste procentjes spelen zich voornamelijk in het hoofd af. Daarom hebben we geprobeerd om de spelers deze week extra hard te pushen,” aldus Brys.

In de heenwedstrijd won OH Leuven met 5-0 van Seraing, maar in eigen huis hebben veel ploegen het moeilijk tegen de club uit Luik. “De wedstrijden in Seraing zijn altijd heel close. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar daarover gaan we niet jammeren. We hebben de drie punten nodig en die willen we ook pakken. Maar we zullen goed en scherp moeten zijn. Ook in ons hoofd.” De wintermercato is achter de rug en Marc Brys blikt tevreden terug. “We hebben wat gesnoeid in onze kern. Spelers die weinig of niet aan spelen toekwamen, hebben andere oorden opgezocht. Daarnaast hebben we drie nieuwe jongens die ons hopelijk wat kunnen bijbrengen. Het zijn jonge en gretige gasten, het is nu aan hen om zichzelf te bewijzen,” besluit coach Brys.

Marc Brys kan voor de wedstrijd tegen Seraing nog altijd niet rekenen op kapitein Mathieu Maertens. Hamza Mendyl is nog steeds geschorst.

Koop je abonnement