fbpx
Club

Blog voorzitter OH Leuven

OH Leuven-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha richt zich tot de Leuvense supporters met zijn vierde blog van het seizoen 2021-2022.

Tijdens momenten van groot menselijk leed is het overduidelijk dat voetbal in een juist perspectief moet geplaatst worden tegenover de dramatische gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden. Ik verwijs uiteraard naar de situatie in Oekraïne en alle mensen die hier op een tragische manier door geraakt worden. Het voetbal toonde echter dat het in deze momenten ook een positieve rol te spelen heeft. Een rol in het helpen van zij die er het meeste nood aan hebben, maar ook door aandacht te creëren, zoals getoond door onze staf, spelers en supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Het welzijn van Mykola Kuharevych en zijn familie en naasten is een belangrijke bekommernis bij iedereen bij OH Leuven. Mykola kan altijd en op alle mogelijke manieren op onze steun rekenen. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die betrokken is.

Ik volgde de laatste thuiswedstrijd op TV. Het stadion was goed gevuld en de sfeer was echt geweldig. Jullie gedrag en aanmoedigingen voor de ploeg waren opnieuw een voorbeeld. Ik ben fier op het positieve gedrag van onze supporters, nog meer met alle negatieve supportersincidenten in België en het buitenland. Jullie vertegenwoordigen de club op een positieve en respectvolle manier, waarvoor heel veel dank. We mogen voor de wedstrijd van vanavond opnieuw de volle capaciteit benutten in het King Power at Den Dreef stadion en nagenoeg alle covid maatregelen komen te vervallen. Toch wil ik vragen aan iedereen om voorzichtig te blijven en ervoor te zorgen dat iedereen veilig is. In dezelfde context wil ik mijn grootste dank uitspreken aan de medische staf, vrijwilligers en supporters die hulp boden aan onze supporter die onwel werd in de tribune tijdens de wedstrijd. Het geduld en begrip dat iedereen voor de situatie toonde, werd enorm geapprecieerd en we hopen allen samen dat onze vriend en mede supporter Jacky spoedig zal herstellen.

De maand februari was een uitstekende maand voor onze eerste ploeg. Ze haalden 10 op 12 en toonden het potentieel dat we in hen zagen en waar we in geloofden. Deze reeks zorgde voor een sprong in de rangschikking en zorgt ervoor dat we nog steeds kunnen mikken op een mooie plaats in het eindklassement en beter kunnen doen dan vorig seizoen. Het is nog steeds de bedoeling om de komende jaren stap voor stap en duurzaam vooruitgang te boeken met de ploeg. Dit met een combinatie van investeringen. Investeringen om onze eigen talenten beter te maken, investeringen in de jeugdwerking door jonge talenten een traject aan te bieden van de academy naar de eerste ploeg en gerichte investeringen in het aantrekken van nieuwe spelers die de ploeg versterken en die een sterke meerwaarde zijn voor de club. Deze werkwijze, stap voor stap en op een duurzame manier, zullen er op termijn voor zorgen dat we structureel de concurrentie kunnen aangaan met de beste teams in België.

Onze OH Leuven vrouwenploeg breide alvast een mooi vervolg aan hun sterk seizoen in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd van de play-offs in en tegen Club Brugge werd alvast met een indrukwekkende 0-6 gewonnen. De volgende wedstrijd tegen RSC Anderlecht is meteen een clash tussen de nummer 1 en 2 in de stand en is de kans voor onze ploeg om hun stempel te drukken op deze play-offs en om hun ambitie om de Super League titel binnen te halen verder kracht bij te zetten. Ik wens het allerbeste aan de staf en speelsters en ik ben er zeker van dat we dit seizoen naar een mooi orgelpunt toewerken.

De staf van OH Leuven Women had in de voorbije weken enkele interessante samenwerkingen met hun collega’s in Leicester. De LCFC vrouwen zitten in hun tweede seizoen op professioneel niveau. De opportuniteit om op hoog niveau goede voorbeelden tussen beide clubs te kunnen uitwisselen, is enorm leerrijk. Zowel op coaching als administratief vlak zijn er goede voorbeelden die ons helpen om nog meer vooruitgang te boeken in het vrouwenvoetbal. Dit is ook een mooi voorbeeld van de bestaande werkrelatie tussen twee waardevolle onderdelen van King Power zijn sportieve belangen. Ik kijk ernaar uit hoe nog meer van dergelijke opportuniteiten het daglicht zullen zien.

Mijn felicitaties gaan ook uit naar iedereen bij OH Leuven die ervoor zorgden dat we van de Pro League het ‘Gold label’ ontvingen voor het community werk van onze club. De inspanningen die we doen voor de maatschappij spelen, naast sportieve successen, een essentiële rol in onze visie voor de club. Sportieve successen staan centraal, maar deze zijn zoveel krachtiger als we deze kunnen delen met een achterban die deel uitmaakt van ons traject. Voetbal heeft de unieke kracht om mensen te verenigen. We voelen ons dan ook verantwoordelijk om een positieve rol te spelen in de maatschappij rond ons. Het verheugt me dan ook dat deze passie gedeeld wordt door onze spelers, staf, medewerkers, supporters en de stad.

Vanavond komen onze jongens weer in actie aan Den Dreef. We ontvangen de leiders in de Jupiler Pro League bij ons in Leuven. We staan voor een moeilijke opdracht tegen Union, maar dit soort gelegenheden brachten de voorbije seizoenen vaak het beste uit het team naar boven. Union zal naar ons stadion afzakken met de wetenschap dat ze door onze ploeg op de proef zullen gesteld worden. Onze spelers zullen echter vooruit gestuwd worden door de passie van de supporters in de tribunes. We weten allemaal dat dit het verschil kan maken.

Tenslotte nogmaals mijn dank naar jullie allemaal voor de steun, zowel aan Den Dreef, op uitwedstrijden, als thuis of elders. Ik kijk er naar uit om jullie hopelijk snel terug te zien.

Samen sterker!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Voorzitter

Koop je abonnement