Club

Blog van onze voorzitter

Onze voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha richt zich tot de Leuvense supporters met een nieuwe blog.

Ik wil deze blog allereerst starten met alle OH Leuven supporters mijn beste wensen voor Kerst en nieuwjaar over te maken. Ik hoop dat jullie in deze eindejaarsperiode de kans krijgen om tijd door te brengen met jullie familie en vrienden. We zijn ook vereerd dat jullie in deze periode tijd vrij maken om te supporteren voor onze club. Het afgelopen wereldkampioenschap bracht veel voetbalplezier voor alle voetbalfans overal ter wereld, maar we zijn toch ook gelukkig dat het competitievoetbal terug is. En we opnieuw kunnen supporteren voor onze favoriete club en de passie voor het voetbal kunnen delen.

In de eerste helft van het seizoen zagen we veel positieve punten om op verder te bouwen. Net voor de WK-onderbreking stonden we na verschillende mooie resultaten op een play-off 2 plaats. We moeten nu proberen het momentum te grijpen en goed aan het tweede deel van de competitie beginnen. We zijn zijn benieuwd naar de impact van het WK op de competitie en in het bijzonder naar de clubs die spelers afvaardigden in Qatar. Wij hadden het voordeel dat de hele ploeg samen was tijdens de WK-break en in de voorbereiding op de herstart. We voelen dat het behalen van onze doelstelling mogelijk is en we kijken uit naar een ongetwijfeld boeiende tweede helft van het seizoen.

Onze OH Leuven vrouwen bouwen verder aan de weg naar de absolute top in België. Ze zetten een fantastische nieuwe standaard in het vrouwenvoetbal. De groep heeft meer ervaring opgebouwd en ze gaan opnieuw voor de titel. Ze stralen hun focus en efficiëntie al heel het seizoen uit. We zien ook meer en meer supporters de weg vinden naar de wedstrijden van onze vrouwenploeg en dit is bemoedigend. In de laatste wedstrijd van 2022 tegen Club YLA werd zelfs het toeschouwersrecord in de competitie verbroken. Dankjewel voor jullie steun. Ik kijk met veel aandacht naar de verdere prestaties van onze dames.

Onze U23-ploeg speelt zoals jullie weten dit seizoen voor het eerst in eerste nationale. We wisten op voorhand niet wat we konden verwachten van deze ontwikkeling in het Belgische voetbal, maar na een half seizoen kunnen we al een eerste balans opmaken. Het doel is om jonge spelers verder te laten ontwikkelen in een meer competitieve omgeving. Ik feliciteer de ploeg alvast met hun prestaties, waar naast de ontwikkeling van spelers ook resultaten geboekt worden en de ploeg een mooie plaats in de rangschikking bezet. Het succes zal echter pas op langere termijn moeten blijken, wanneer we zien wat dit als impact heeft op de individuele ontwikkeling van de spelers. De start is in elk geval meer dan bemoedigend.

Ik wil ook mijn dank uiten aan de supporters voor jullie inzet en steun dit seizoen. Jullie supporteren met klasse en onderscheiden jullie door onze club op een positieve manier te  vertegenwoordigen. De band tussen de spelers en de supporters is zo sterk dat het voelbaar is op het veld, zeker aan Den Dreef. Ik geloof dat dit zal bijdragen aan onze toekomstige successen. Ik wil jullie ook vanuit mezelf en mijn familie bedanken voor het eerbetoon aan mijn vader op de verjaardag van zijn overlijden. Ik ben altijd erg geraakt door het respect dat in Leuven aan mijn vader wordt betuigd, ook al was zijn voorzitterschap van OH Leuven slechts van korte duur.

Begin januari komt een groep OH Leuven supporters op bezoek in Leicester en daar zullen zij zelf de nalatenschap van mijn vader kunnen ontdekken als deel van de reis die door OH Leuven wordt georganiseerd. De bezoeken van Leuven fans naar Leicester of Leicester fans naar Leuven waren altijd waardevolle momenten die mee helpen aan het bouwen van de speciale band tussen de twee voetbal broers in de King Power familie. Ik heb nog altijd geweldige herinneringen aan de galawedstrijd in het begin van het seizoen om de 20e verjaardag van OH Leuven te vieren. Beide clubs staan centraal in de sportieve visie van King Power en we werken verder aan het uitbouwen van de goede werkrelatie tussen beiden.

Geniet van de feestdagen, ik wens alle supporters en hun naasten het allerbeste voor 2023 en ik wens veel geluk voor al onze ploegen in het nieuwe jaar.

Samen sterker!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Voorzitter

Koop je abonnement