fbpx
Club

Blog van onze voorzitter

Onze voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha richt zich tot de Leuvense supporters met een nieuwe blog.

Beste Supporters,

We zijn in volle voorbereiding op ons vierde opeenvolgende seizoen in de Jupiler Pro League. Ik wil dit moment aangrijpen om na te denken over het voorbije seizoen en de vooruitgang die onze club blijft boeken als gevestigde waarde in de hoogste geledingen van het Belgisch voetbal.

Zes jaar geleden kwamen we met King Power aan bij OH Leuven met de doelstelling om elk jaar stappen vooruit te zetten. Eén van de grote onderscheidende elementen van voetbal is dat niet alles altijd voorspelbaar is. De weg naar sportief succes vereist weerbaarheid en flexibiliteit. We hebben altijd al getracht om deze flexibiliteit te combineren met onze visie voor de toekomst van onze club. We staan voor een engagement op lange termijn, onder meer door het uitbouwen van de infrastructuur en de structuur. Dit zal ons op termijn in staat stellen om concurrentieel te zijn voor het allerhoogste en om onze sociaal-maatschappelijke rol te blijven spelen in de regio’s van Oud-Heverlee en Leuven.

Het feit dat we voor het eerst in de geschiedenis van onze club voor het vierde seizoen op rij in de Jupiler Pro League starten, helpt in de verdere sportieve uitbouw. Elk team kan op korte termijn goede en slechte wedstrijden spelen, mindere en betere periodes doormaken. Maar de vooruitgang over een langere periode geeft ons een beter zicht op waar we staan met de club. Er zijn natuurlijk altijd onderdelen waar ruimte voor verbetering is. En de prestaties van onze eerste ploeg mannen is niet de enige, maar wel een belangrijke waardemeter die we meenemen in onze analyse.

We eindigden het seizoen met drie overwinningen op een rij. We moeten dit momentum nemen om het nieuwe seizoen te starten in dezelfde flow. Uit ervaring weet ik dat het momentum van een goede seizoensstart een enorm verschil kan maken in het verdere verloop van een seizoen. We zagen in de laatste wedstrijden het geloof en vertrouwen van de spelers. Met dit gevoel beginnen ook zij aan de voorbereiding op het seizoen ‘23-‘24. Je voelde ook de impact op onze supporters en de wisselwerking tussen de spelers en de supporters in het stadion. De goede prestatie van onze ploeg in een uitverkocht King Power at Den Dreef Stadion op de laatste speeldag was een geweldig zicht. Ik kan niet wachten om dit opnieuw te zien in het komende seizoen.

Ik wil graag ook iedereen danken die heeft bijgedragen aan de opbrengst van de veiling van de matchworn retro shirts, ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van onze club. Deze veiling bracht meer dan 5.000 euro ten voordele van het goede doel.

De band tussen de ploeg en onze supporters is doorheen het afgelopen seizoen veel sterker geworden. De steun van de supporters, zowel thuis als op verplaatsing was geweldig. De spelersgroep begrijpt de waarden van de club en zeker de spelers die doorstroomden uit onze Academy. In totaal maakten zes spelers uit onze eigen jeugdopleiding speelminuten in de eerste ploeg. Het is een bijzonder gevoel voor supporters om eigen opgeleid talent op het veld te zien spelen voor de club van je hart. Er zijn weinig sterkere emoties voor voetbalfans dan eigen jeugdspelers de clubkleuren met verve te zien verdedigen. Ik ben er zeker van dat dit ook meehelpt aan het versterken van de band tussen fans en spelers.

Het succesvol integreren van onze U23-ploeg in Eerste Nationale helpt ook duidelijk in de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Onze meest ervaren Academy spelers kregen de kans om ervaring op te doen binnen het ‘volwassenen’ voetbal, tegen spelers die gepokt en gemazeld zijn en die spelen voor wedstrijdpremies en dergelijke. Er is geen alternatief om deze ervaring op te doen en het is een belangrijke stap in de weg naar professioneel voetbal. Voor spelers als Richie Sagrado, Joël Schingtienne en Franck Idumbo was deze ervaring duidelijk een belangrijke opstap in hun weg naar de eerste ploeg. Ik ben benieuwd hoe meer toekomstige carrières van jonge spelers hierdoor gevormd worden

Deze zomer komt er, net als in elk tussenseizoen, een natuurlijke evolutie in onze ploeg. De kern van onze spelersgroep staat er, mede door de lange termijn overeenkomsten die we hebben met deze spelers. We kijken uit naar gerichte versterkingen. Onze ambitie om continu een stap vooruit te zetten en meer en meer concurrentieel te worden in de competitie blijft nog steeds van kracht.

Onze vrouwenploeg was opnieuw een belangrijke speler in de titelstrijd. Elke ervaring die hen helpt om in de toekomst wel als eerste te eindigen, is ook deel van het leer-en ontwikkelingsproces van jonge speelsters en ze komen hier zonder twijfel sterker uit. De jonge groep geeft ons ook het vertrouwen dat we de kern hebben om ook de komende jaren competitief te zijn aan de top van het vrouwenvoetbal. We zetten volgend seizoen opnieuw een verdere stap in het professionaliseren van onze vrouwenwerking. De werking zal nauwer aanleunen bij deze van de mannenploeg. We starten ook met een U16-ploeg in onze Academy waarmee we onze weg naar getalenteerde jonge speelsters verder versterken. Zo willen we ook ons sterk engagement in het vrouwenvoetbal nog verder verankeren binnen onze club en regio.

De start van de voorbereiding staat voor de deur en dan volgt het nieuwe seizoen ook snel. We kunnen dan ook weer met zijn allen vooruit kijken en samen verder bouwen aan de toekomst van onze club.

Samen kan meer!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Voorzitter

Koop je abonnement