A-Team

Billijk gelijkspel op STVV

OH Leuven zet zijn ongeslagen reeks verder. Op het veld van STVV (1-1) haalden onze jongens in de tweede helft een 1-0-achterstand nog op via invaller Thorsteinsson. We boeken zo een knappe zeven op negen.

Coach Oscar Garcia bracht onder meer Suphanat en Leysen in plaats van Nsingi en Prévot. Bij STVV kreeg Okazaki in zijn laatste wedstrijd een basisplaats. In de openingsminuten kregen de toeschouwers weinig spektakel voorgeschoteld.

Vlak voor het kwartier toch eens opschudding. Suphanat leek er 0-1 van te maken, maar de vlag ging terecht de hoogte in. STVV reageerde pas op het halfuur met een vrije trap van Ito die Leysen makkelijk stopte.

De duels werden nadien steviger, wat het spel niet ten goede kwam. Ito kreeg voor de pauze nog een grote kans, maar besloot naast. 0-0 was de logische ruststand.

Thorsteinsson hangt bordjes in evenwicht

Zes minuten ver in de tweede helft kreeg Okazaki een applausvervanging. De spelers op het veld maakte een mooie erehaag voor de Premier League-winnaar bij Leicester City en 119-voudig Japans international.

Op het veld kregen we iets na het uur eindelijk nog wat opwinding via Suphanat. Het doelpunt viel echter enkele minuten later aan de overkant. Kaya knalde de 1-0 via de binnenkant van de paal voorbij Leysen.

Garcia greep in en bracht Thorsteinsson en Nsingi voor Maertens en Suphanat. Die wissels pakten goed uit. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd stuurde Russo na een knappe actie Thorsteinsson diep. Onze IJslander kapte zich tweemaal goed vrij en legde de gelijkmaker mooi voorbij Suzuki.

Geen winnaar

Mendyl kwam Ricca vervangen en we gingen op zoek naar de winnende treffer. Maziz probeerde het, maar vond Suzuki op zijn weg. Met Thorsteinsson zette Mendyl een goede actie op, maar die stopte in de zestien van de thuisploeg.

Na een snelle tegenaanval kon Nsingi net niet Thorsteinsson vinden. Thorsteinsson veroverde alsnog de bal, maar een doelpoging volgde niet. In de blessuretijd was de invaller daar nog een keer. Na een voorzet van Maziz kon Thorsteinsson zijn kopbal net niet goed genoeg richten.