A-Team

Billijk gelijkspel op bezoek bij Kortrijk

OH Leuven raakte zaterdagnamiddag niet verder dan een 0-0-gelijkspel op het veld van KV Kortrijk. Met een punt schieten we weinig op in het klassement.

Coach Oscar Garcia bracht Maertens en N’Dri  aan de aftrap. Sagrado en Nsingi namen plaats op de bank. Bij Kortrijk maakte Tsunoda zijn debuut.

De eerste kans was voor Maertens. Onze aanvoerder kopte een voorzet van Schrijvers net over. Het ging goed op en af. Onze muur stond pal bij een vrije trap van Kadri.

Halfweg de eerste helft vond Schrijvers met een schotje de handen van Pirard. Tien minuten later zorgde Maziz nog eens voor gevaar.

Het venijn zat bijna nog in de staart van eerste periode. Op een tegenaanval speelden Maziz en Thorsteinsson het niet goed uit. Aan de overkant had Leysen een goede redding in huis op een poging van Davies.

Lang wachten op kansen

Garcia greep in en bracht meteen na de pauze Shlomo voor Schingtienne. Op een moeilijk te bespelen grasmat probeerden we het laken naar ons toe te trekken, maar kansen blijven uit.

Op het uur gingen Maertens en N’Dri naar de kant voor Opoku en Sagrado. Na een aanval over rechts viel de bal voor de voeten van Schrijvers. Pirard stopte makkelijk.

Kortrijk reageerde met een plaatsbal van Kadri die net naast ging. Even voordien had Leysen al een gevaarlijke voorzet moeten wegduwen. Dom kwam in minuut 69 tussen de lijnen voor Thorsteinsson. Leysen met een geweldige redding en de paal hielden ons in de wedstrijd op een kopbal en schot van Avenatti.

Nsingi mocht nog opdraven voor Maziz. Ondanks dreiging aan beide kanten vielen er geen ballen meer tussen de palen. Zo moesten we tevreden zijn met een punt.

Garcia: "Zeer moeilijke en fysieke wedstrijd"

“Ik ben tevreden met de prestatie, maar we beseffen dat we beter kunnen spelen”, zegt coach Oscar Garcia. “Het was een zeer moeilijke en fysieke wedstrijd en het veld was niet zo goed.”

“We hielden de nul en dat is belangrijk. Het positieve is dat we dicht bij onze rechtstreekse concurrenten blijven. Het is een goed punt.”

“We wilden de fans uiteraard een overwinning schenken. Zij waren ook vandaag weer aanwezig om ons te steunen. Het enige wat ik kan zeggen is bedankt.”

Koop je abonnement