fbpx
A-Team

Billijk gelijkspel in eigen huis tegen Charleroi

OH Leuven is zaterdagavond niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel tegen Charleroi. Onze jongens speelden ruim een helft met een man meer, maar het net laten trillen, lukte niet.

Als we de basiself erbij namen voor de aftrap dan zagen we drie wijzigingen. Dom, Nsingi en Schingtienne namen plaats op de bank voor Maertens, Opoku en Sagrado. Ook drie wissels bij Charleroi. Andreou, Mbenza en Stulic kwamen erin voor Rogelj, Bernier en Guiagon.

In een potige eerste helft was het lang wachten op doelgevaar. Iets na het kwartier kregen we de eerste echte kans van de wedstrijd. Na een mooie combinatie tussen Maziz en Sagrado kreeg Opoku de bal. Onze aanvaller koos voor het schot, in het zijnet.

Voor de pauze nog drie noemenswaardige momenten. Bezoekende doelman Koffi zat er maar half tussen bij een voorzet, maar Opoku kon niet profiteren. Even later probeerde Maziz het zeer knap in één tijd. De openingstreffer spatte uiteen tegen de kruising.

Het derde moment viel vlak voor het einde van de eerste periode. Camara haalde Maertens onderuit en kreeg zijn tweede gele kaart op korte tijd.

Geen loon naar werken

We eisten aan het begin van de tweede helft meteen het balbezit op. Met een mooi hakje speelde Opoku Maziz aan in het zestienmetergebied. Onze aanvallende middenvelder ging tegen de grond, maar de bal ging niet op de stip.

Ondanks het numerieke overwicht bleven de doelpogingen uit. Even na het uur greep Garcia in. Akimoto kwam Miguel vervangen. Meteen kreeg Maziz een goede mogelijkheid. Invaller Marcq kon zijn schot nog net afblokken.

We bleven vol op zoek gaan naar een doelpunt. Een kopbal van Akimoto ging naast de kooi van Koffi. Vijf minuten later zette Akimoto goed door, waardoor Thorsteinsson kon voorzetten naar de vrijstaande Banzuzi. Zijn controle was echter niet optimaal. In de herneming trof Sagrado het zijnet.

Braut Brunes en Suphanat vielen in minuut 83 in voor Schrijvers en Sagrado. We kregen enkele hoekschoppen op een rij. Pletinckx trapte via een verdediger net naast. Ook Nsingi mocht nog opdraven voor Opoku. De laatste doelpoging kwam op naam van Ricca. Ook zijn kopbal ging naast en zo bleven we met een punt achter.

Pletinckx: "Te weinig uitgespeelde kansen"

“Langs de ene kant is het goed dat we niet verloren hebben, maar deze match wilden we absoluut winnen”, is Ewoud Pletinckx na afloop duidelijk. “We hadden de controle, maar er waren te weinig uitgespeelde kansen. Dat is zuur.”

“Ze stonden goed in blok en we raakten er moeilijk door. Het is misschien cliché, maar tegen tien man is het soms moeilijker. Dat we maar één schot tussen de palen hadden? Tja, dan wordt het moeilijk om te scoren.”

Koop je abonnement