A-Team

Belangrijke 0-3-zege op Westerlo

OH Leuven heeft zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. Dankzij doelpunten van Banzuzi, Miguel en Maertens zetten onze jongens knap Westerlo met 0-3 opzij.  

Coach Oscar Garcia voerde één wijziging door. Banzuzi kwam in de ploeg voor de geschorste Thorsteinsson. De wedstrijd begon uitstekend voor onze jongens. Banzuzi kopte een heerlijke hoekschop van Maziz prima tegen de touwen.

Het antwoord van Westerlo kwam er meteen. Rommens kopte hard van dichtbij, maar Leysen had een geweldige redding in huis. Een kleine tien minuten na het openingsdoelpunt waren we daar opnieuw. Via Schingtienne en Sagrado kwam de bal bij Schrijvers. Zijn voorzet werd aan de tweede paal door Miguel voorbij Bolat geknald.

We lieten na de 0-2 de bal meer aan Westerlo en loerden op de tegenaanval. Bijna glipte Nsingi er doorheen. Op het halfuur moest aanvoerder Schrijvers na een harde val op de rug naar de kant. Misao was zijn vervanger.

Enkele minuten voor de rust staken we onze neus nog een keer aan het venster. Dom kon koppen na een vrije trap van Maziz, maar pal op Bolat. Aan de overkant duwde Leysen pogingen van Yow en Rommens in hoekschop.

Invaller Maertens beslist de match

Sagrado bleef in de kleedkamer, Akimoto kwam in de ploeg. De wedstrijd ging een tijdje op slot. Iets voor het uur knalde Sayyadmanesh over. Het signaal voor Garcia om Maertens en debutant Russo in te brengen voor Maziz en Miguel.

Die wissels pakten goed uit. Rommens speelde te zacht terug, Maertens nam meteen het cadeau aan en legde de 0-3 voorbij Bolat. Aan de overzijde kwam Westerlo dicht bij de 1-3, maar Leysen en Russo hielden het leer nog op de valreep uit het doel.

N’Dri mocht na 74 minuten opdraven voor Nsingi. Na een tegenaanval pakte hij al snel uit met een schotje. Bijna maakte Maertens er nog 0-4 van, maar de score veranderde niet meer. Zo trokken we met drie heel belangrijke punten op zak terug naar Leuven.

Garcia: "Zeer tevreden", Maertens: "We doen goede zaak"

“We zijn zeer tevreden”, opent coach Oscar Garcia. “We verdienden de overwinning en hadden de vijf beste mogelijkheden. Aan de overkant speelde Leysen zeer sterk. Defensief hebben we de wedstrijd gespeeld die we wilden spelen en daarbovenop waren we zelf ook gevaarlijk.”

“Elke wedstrijd willen we vroeg scoren. Ik ben blij dat het vandaag gelukt is. Na de 0-2 trokken we wat terug. We wilden niet zo laag staan, maar we wisten ook dat er ruimte lag in de rug van hun verdediging”, besluit Garcia.

“Het was erop of eronder vandaag”, vult Mathieu Maertens aan. “Gelukkig hebben we vlekkeloos gewonnen. Oké, we doen het misschien niet met het allermooiste voetbal, maar de drie punten zijn het belangrijkste voor ons. Dat zie je ook aan onze verdedigende inzet en scherpte, mooi dat we samen de nul hebben kunnen houden.”

“We doen alvast een goede zaak. Onze teamspirit zit ook weer goed, zeker na ons trainingskamp. Je voelt aan alles dat het de goede kant uit gaat voor ons. En ook voor mij was het doelpunt een mooie boost na zes maanden vol miserie.”

Koop je abonnement