Women

Bekeruitschakeling voor OH Leuven Women na nederlaag tegen Standard

OH Leuven Women verloor dinsdagavond voor het eerst dit seizoen en ziet zo haar bekeravontuur eindigen in de kwartfinale. Standard was met 2-0 te sterk.

Het was duidelijk dat Standard revanche wilde nemen na de 3-1-nederlaag in Leuven afgelopen zaterdag. De thuisploeg begon zeer gretig en duwde onze dames achteruit. Het duurde even vooraleer we dat evenwicht konden herstellen. In de slotminuut van de eerste helft slikten we dan toch nog een doelpunt.

We kwamen beter uit de kleedkamer en gingen vol op zoek naar de gelijkmaker. Die bleef echter uit en tien minuten voor affluiten legde Standard met haar tweede treffer van de avond de wedstrijd in een definitieve plooi.

Doelpunten: 45′ Gelders (1-0), 82′ Blave (2-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Detruyer, Eurlings (46′ Van Dijk), Ampoorter (77′ Van Schoonhoven), Cattoor, Van Belle, Cranshoff, Tysiak.

Coenraets: "Hopelijk leren we hieruit"

“Als je naar Standard moet dan weet je dat er heel veel randanimatie en andere zaken bij komen kijken”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Als er dan ook nog eens druk op de ketel staat dan is dat iets waar we heel moeilijk mee kunnen omgaan. Dat hebben we dinsdagavond ook een beetje getoond. Vooraf schatten we ons fysiek en conditioneel en ook in de breedte wat sterker in, maar ik denk dat Standard heeft getoond dat zij door meer mentale weerbaarheid dat fysieke en conditionele aspect volledig hebben kunnen wegzetten. Van minuut 1 tot 90 hebben zij echt een strijd geleverd, wat wij net iets minder hebben gedaan. In de tweede helft wel een beetje, maar in de eerste helft moesten we het enorm ondergaan.”

“Net voor de rust – minuut 46 en 50 seconden – kregen we een tegendoelpunt. Dat kwam heel hard binnen. We bouwden dan richting de tweede helft, waarin we het volgens mij heel lang goed deden. Op één stilstaande fase wisten zij te scoren en dan was het game over. Dit kwam toch heel hard aan. We trokken met verwachtingen naar daar met het positieve resultaat van afgelopen weekend in het achterhoofd. De manier waarop Standard zaterdag reageerde, bracht toch wat stress met zich mee. We speelden op een grasveld dat er niet altijd zo goed bijligt. We wisten waaraan we ons mochten verwachten, maar misschien waren we mentaal onvoldoende klaar voor deze wedstrijd.”

“Of dit even tijd nodig zal hebben om te verwerken? Ik denk wel dat het vrije weekend goed zal doen. Ik zag heel veel teleurstelling en op de busrit terug was het voor het eerst vrij kalm en sereen. Het vrije weekend zorgt voor wat rust en zo kunnen we volgende week maandag met een schone lei beginnen te werken richting Zulte Waregem. Dat zal toch wel nodig zijn.”

“Heel zuur”

“Het enige positieve dat ik meeneem van gisteren is dat we ondanks de achterstand toch de klik hebben gemaakt. Het was van moeten op dat moment en dat konden we ook brengen. We eisten het balbezit na de pauze terug op, alleen was het één van de eerste wedstrijden waarin we maar twee keer gevaar wisten te creëren. De speelstijl van Standard speelt daar zeker een rol in. We konden bij ons thuis op het uitstekende kunstgras onder die agressiviteit en de één tegen één voetballend uitraken. Gisteren was dat moeilijk. We hadden te veel schrik van het veld en kwamen er voetballend niet uit, wat net ons spel is. We moeten ook durven toegeven dat Standard ons in de eerste twintig minuten in onze eigen zestien hield en heel veel doelkansen creëerde. Dan ben je blij dat je dat moment overleeft. Je neemt over en dan pak je tien seconden voor de rust dat tegendoelpunt. Dat is heel zuur.”

“Ik hoop eerlijk gezegd dat deze nederlaag lang blijft hangen. We moeten toch beseffen dat we uitgeschakeld zijn in de beker, wat één van onze twee objectieven was dit seizoen. Ik las gisteren al wat reacties waar gesteld werd dat we ons nu vol op de competitie moeten richten. Ik had het liever anders gezien en was graag op beide fronten blijven meestrijden. Ik hoop dat dit wel blijft hangen om dat dit wel stof tot nadenken geeft voor sommige individuen in de groep. De teleurstelling na de match was op een bepaalde manier wel terecht. Er verwachtingen worden gecreëerd rond speelsters en ze willen die heel graag waarmaken. Op het moment dat het dan echt nodig is, verwachten we dat ze daar boven staan. We zagen gisteren bij momenten dat er mentaal toch nog wel heel wat werk is voor sommige dames om met druk en stress om te gaan. Laat dat nu net datgene zijn waardoor we vorig jaar niet aan het langste eind hebben getrokken, dus ik hoop dat we er vooral uit leren”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement