fbpx
Women

Bekerfinale voor OH Leuven Women

OH Leuven Women zette afgelopen zaterdag vlot Zulte Waregem opzij. Onze dames wonnen hun halve finale van de beker van België met 0-7.

“Er zijn zeker wat emoties door ieders hoofd gegaan”, opent coach Jimmy Coenraets. “We zijn vrij matuur omgegaan met deze wedstrijd. Na een halfuur spelen hadden we de schaapjes op het droge en stonden we 0-3 voor.”

“We konden de wedstrijd rustig uitspelen. Aan de rust hebben we de zaken die echt goed waren benoemd en benadrukt dat we gewoon moesten verder werken. Ik kon ook al enkele wissels doorvoeren met de start van de play-offs in het achterhoofd. Als coach ben je zeer tevreden over dat scenario.”

Coenraets kijkt positief vooruit. “Als ik onze eerste vijftien minuten analyseer dat is dat voor mij een positief signaal richting de wedstrijd van zaterdag tegen KRC Genk. We wisten de bal te monopoliseren en speelden goed onder hun druk uit.”

“Iedereen besefte dat ze voor de club iets speciaals konden verwezenlijken”

“Verder zijn er nog positieve zaken uit de vorige wedstrijd die ons gelukkig maken. Reynders kon haar eerste echt 90 minuten afwerken en bevestigde gewoon dat ze op dit niveau thuishoort. Anderzijds konden enkele jonge speelsters minuten maken in een wedstrijd die toch heel wat context had en heel belangrijk was. Zij zijn daar goed mee omgegaan.”

Een finaleplaats betekent veel voor onze club. “Iedereen besefte dat ze voor de club iets speciaals konden verwezenlijken met het halen van een eerste finale. Een beloning voor het geleverde werk van de club.”

“Dat we in de finale Club YLA tegenkomen, maakt het extra uitdagend, zeker aangezien hun prestaties tegen ons altijd wel heel goed waren. Het gaat een mooie finale worden en we kijken ernaar uit.”

Elf finales

Zaterdag beginnen we in eigen huis aan de play-offs. “Een hele belangrijke wedstrijd tegen Genk. De eerste van elf finales voor ons. Positief is wel dat alles heel dicht bij elkaar ligt, gaan we op een bepaalde manier gewoon verder met de reguliere competitie.”

“De context is een beetje anders dan de afgelopen jaren. Er strijden meer teams mee voor de hoofdprijs, waardoor het niet zal afhangen van één of twee wedstrijden.”

“Ik zie een groep die heel rustig omgaat met de situatie. We hebben maandag ook onze technische staf aangevuld. Met Arno Van den Abbeel is er heel belangrijk staflid bijgekomen. Hij begrijpt de context zeker en is een hoog niveau van werken gewoon. Op die manier hebben we ons maximaal voorbereid op de periode die er aan komt. We hopen het natuurlijk tot een goed einde te brengen.”

Doelpunten: 15′ Detruyer (0-1), 24′ Kuijpers (0-2), 30′ Ampoorter (0-3), 49′ Janssen (0-4), 55′ Reynders (0-5), 57′ Van Dijk (0-6), 59′ Veefkind (0-7).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens (61′ Marinucci), Zomers, Detruyer (46′ Van Dijk), Ampoorter, Reynders, Kuijpers (61′ Van Besauw), Janssen (55′ Buysse), Veefkind (80′ Golob), Biesmans.

Koop je abonnement