A-Team

BAS beslist: forfaitnederlaag voor KV Mechelen

OH Leuven besliste eerder om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. Deze besliste dat de wedstrijd OH Leuven-KV Mechelen alsnog gespeeld diende te worden en dat de sanctie van een forfaitnederlaag lastens KV Mechelen niet kon toegepast worden.

De club was van mening dat KV Mechelen, door niet op te dagen voor de wedstrijd, het recht in eigen handen genomen heeft en een forfaitnederlaag de enige mogelijke uitkomst was. Deze beslissing is een belangrijk precedent in de sport.

De zaak werd afgelopen vrijdag gepleit voor het BAS. Deze geeft OH Leuven nu gelijk. De wedstrijd tegen KV Mechelen moet niet herspeeld worden en geldt als een forfait lastens KV Mechelen.

OH Leuven is tevreden dat het BAS de redenering volgde. De abonnees worden, zoals in het begin van het seizoen afgesproken, gecompenseerd. OH Leuven start eerstdaags een systeem op waarbij supporters deze compensatie ook kunnen gebruiken om het goede doel te steunen. De club verdeelt deze donaties over steun aan de vluchtelingen uit Oekraïne en de aanleg van een sportveldje in de wijk Casablanca in Kessel-Lo.

Koop je abonnement