fbpx
Women

Aurélie Reynders tekent eerste contract bij OH Leuven Women

De 16-jarige Aurélie Reynders heeft vrijdagnamiddag haar handtekening gezet onder haar eerste contract bij OH Leuven Women. De aanvallende middenveldster, die ook op de flank uit de voeten kan, verdedigt tot minstens 2026 de kleuren van onze club.

Coach Jimmy Coenraets is zeer tevreden. “Dit is een goede zaak en past volledig binnen de filosofie van de club: jong Belgisch talent opleiden en kansen geven”, zegt Coenraets. “Aurélie zit al twee seizoenen bij ons en groeide rustig door van het jongste elftal naar het eerste elftal. Ze greep de kansen die ze zelf afdwong door mooie zaken te laten zien op training.”

Ook Aurélie Reynders is opgetogen met haar eerste contract. “Het is heel leuk dat de club vertrouwen in me heeft. Ik begon met voetballen bij Tongeren en ging dan twee jaar in Zwitserland wonen, waar ik ook heb gevoetbald. Na mijn terugkeer naar België speelde ik één seizoen bij Genk en kwam dan naar OH Leuven. Ik was hier meteen tevreden.”

“Onder meer haar periode in Zwitserland toont aan dat ze wel al wat heeft meegemaakt”, gaat Coenraets verder. “Niet alles was evident. Er is gewerkt en ze heeft kunnen leren uit verschillende ervaringen. Het typeert ook wie ze is. Ze doet de zaken soms wat anders, maar net daar ligt ook haar kracht.”

Hongerig

Over de speelstijl van Aurélie is Coenraets zeer duidelijk. “Ze is sowieso een offensief ingestelde speelster die het verschil wil en kan maken in de waarheidszone. Ze is ongelofelijk snel, beschikt over de nodige creativiteit en is doelgericht.”

Zaken die ze vorig weekend in de bekerwedstrijd tegen RSCA Women liet zien toen ze in de verlengingen de verlossende 2-3 tegen de touwen schoot. Reynders: “Het was zeer fijn om de winnende goal te kunnen maken. Leuk dat ik het team kon helpen.”

Coenraets: “Het was een voorproefje van wat ze allemaal nog in petto heeft. Er schuilt een risico in het brengen van 15, 16 en 17-jarige talenten in dat soort wedstrijden. Aurélie toont dat ze heel hongerig is en dat ze die minuten kan maken. Haar grootste opdracht is nu doorgroeien tot een starter, maar dat is een proces dat tijd vraagt en met vallen en opstaan zal gebeuren.”

“Ik had in het begin van het seizoen zeker niet verwacht dat ik zoveel minuten al gemaakt zou hebben. Het klopt dat ik hongerig ben, maar ik moet vooral mijn voetjes op de grond houden. Ik hoop dat ik de kansen die ik nog krijg, weet te grijpen”, besluit Reynders.

Koop je abonnement