Women

Amber Tysiak naar West Ham United LFC

OH Leuven Women en Belgian Red Flames verdedigster Amber Tysiak (22) stapt over naar de Women’s Super League in Engeland, het equivalent van de Premier League. Tysiak tekent een overeenkomst bij het Londense West Ham United LFC, de huidige nummer 5 in de competitie.

Tysiak kwam in april 2020 over van KRC Genk Ladies naar OH Leuven Women en groeide uit tot een vaste waarde in het hart van de Leuvense verdediging. Ze doorliep ook alle nationale jeugdreeksen en maakte op 18 februari 2021 haar debuut bij de Red Flames. Ze speelde 20 keer voor de Red Flames en scoorde daarin 5 doelpunten. Ze maakte deel uit van de kern die afgelopen zomer de kwartfinale bereikte op het EK in Engeland. Na 2,5 mooie seizoenen bij OH Leuven stapt Amber nu over naar de Women’s Super League in Engeland. Good luck Amber!

Peter Willems, CEO OH Leuven over deze mooie transfer: “We werken sinds enkele jaren in een specifieke structuur met onze vrouwenwerking en deze werpt haar vruchten af. We zien het niveau van onze ploegen in de competitie jaarlijks vooruitgaan en ook het aantal internationals die we als club afleveren stijgt gestaag. Eén van onze speelsters maakt nu de stap naar één van de beste, zo niet de beste vrouwencompetitie in de wereld. Dit is voor ons het signaal dat de ingeslagen weg de juiste is en dient als voorbeeld voor al het jonge talent dat zich bij ons verder ontwikkelt. We maken speelsters beter en klaar om het allerhoogste uit hun carrière te halen.”

Koop je abonnement