Club

“Alles aan doen om een resultaat neer te zetten tegen Gent”

OH Leuven ontvangt op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League KAA Gent in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys en Joren Dom kijken vooruit naar de wedstrijd tegen de Buffalo’s.

Na de ziekte van afgelopen week lijkt onze kern weer op volledige sterkte. “Iedereen heeft heel de week kunnen trainen. Jongens die zwaar ziek waren als Thorsteinsson en Tamari zijn er weer helemaal bovenop. We moeten Nordin Jackers nog even missen. Die is deze nacht onwel geworden en wordt nu geobserveerd in het ziekenhuis”, opent Brys.

De grootste aderlating is natuurlijk het uitvallen van rots in de branding Ewoud Pletinckx. Na een sterke seizoenstart botste de stevige verdediger in de vorige wedstrijd met zijn hoofd tegen de heup van doelman Cojocaru. Gevolg: een zware hersenschudding en een trommelvliesperforatie. Brys leeft met hem mee: “Ewoud traint apart op de club en fietst vooral. Na zeven minuten fietsen voelt hij de impact al op zijn hoofd en gehoor en het is echt geen flauwe gast. Het is moeilijk in te schatten hoe lang hij nog zal moeten revalideren. Ewoud moet heel rustig progressie maken, elke dag. De groep probeert het zo vaak mogelijk stil te houden en bijvoorbeeld geen muziek op te zetten in de kleedkamer zodat Ewoud geen hinder ondervindt.”

“Wie we in de plaats van Pletinckx zetten, is een goeie vraag. Een blessure van een titularis opent altijd opportuniteiten voor andere mensen. Wie weet ontdekken we er een andere speler mee. Vaak is dat een jongere die boven water komt en het ineens heel goed doet. We zullen zien.”

Durven schuiven

Joren Dom speelde de afgelopen wedstrijden meer en meer. De van Beerschot overgekomen verdediger startte tegen Genk en STVV. “De kern is dit seizoen een beetje breder dan de voorbije jaren,” aldus Brys. “Er zijn veel spelers die in de basis zouden kunnen spelen. Wanneer een aantal mensen in een dip geraken, moet je durven schuiven. Louis Patris was bijvoorbeeld door vermoeidheid de laatste tijd minder performant dan in het begin van het seizoen. Dan is het logisch dat Joren Dom met zijn ervaring en attitude in beeld komt. Hij heeft dat goed gedaan, maar dat wil niet zeggen dat Louis ineens geen minuten meer zal krijgen. Altijd een moeilijk dilemma.”

Diezelfde Joren Dom blikt vooruit naar de match tegen KAA Gent. “Tegen Genk hadden we zeker kunnen winnen, tegen Eupen zijn het een aantal sleutelmomenten die ons doen verliezen en tegen STVV verdienden we meer. Ik maak me dus niet te veel zorgen over de resultaten, zolang ons spel maar herkenbaar en goed is. We zullen er alles aan doen om tegen Gent een goed resultaat te behalen,” sluit Dom af.

Koop je abonnement