Club

Aline Zeler nieuwe Women Manager bij OH Leuven

Gewezen recordinternational Aline Zeler wordt de nieuwe Women Manager bij OH Leuven.

Aline Zeler heeft een naam als een klok in het Belgische vrouwenvoetbal. Met 111 caps is ze gewezen recordinternational. In juni 2019 speelde Zeler haar laatste interland voor de Red Flames. In clubverband speelde ze voor Standard Fémina, STVV, RSCA Women, PSV en KRC Genk Ladies. Zeler werd maar liefst negen keer op rij landskampioen. Daarnaast won ze drie keer de Beker van België, twee keer de Belgische supercup, twee keer de BeNe Supercup en één keer de BeNe League.

Na haar roemrijke spelerscarrière ging haar carrière als coach van start in Eindhoven bij Jong PSV. Nadien nam ze als assistente de nationale jeugdselecties van ons land onder haar hoede. Ook bij de damesploeg van Sporting Charleroi was ze coach. In 2023 werd Zeler directrice bij de Académie Racing Union Lux, maar nu start ze als Women Manager bij OH Leuven waar ze onder andere verantwoordelijk wordt voor het transfer management, de verdere uitrol van het talentenprogramma, player care en de strategische uitbouw van het vrouwenvoetbal in Leuven.

“Ik ben zeer gelukkig om bij OH Leuven aan de slag te gaan, want het is een club die enorm investeert in het vrouwenvoetbal. Het is een eer om hier van deel te mogen uitmaken. De organisatie die hier staat behoort tot de absolute top van België en ik kijk er enorm naar uit om deze nog verder uit te bouwen,” aldus Aline Zeler. Ook CEO Frédéric Van den steen is zeer blij met de keuze voor Aline Zeler “Aline heeft bakken ervaring in het vrouwenvoetbal. Ze heeft het perfecte profiel om de volgende stappen te zetten in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in Leuven.”

Koop je abonnement