fbpx
A-Team

Alexis De Sart: “Teleurstellend om zo laat nog de gelijkmaker te slikken”

Alexis De Sart stond zaterdagavond in en tegen Seraing (1-1) voor de negende keer dit seizoen aan de aftrap in de Jupiler Pro League. Onze middenvelder bedankte voor het vertrouwen met zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen dat OH Leuven uiteindelijk wel slechts een punt opleverde.

Na een knappe actie en dito afleggen van Patris wist De Sart de 0-1 zeer vroeg in de tweede helft op het scorebord te zetten. Seraing maakte op het einde van de wedstrijd toch nog gelijk.

“We gaven zeer weinig weg”, zegt Alexis De Sart. “Zowel voor als na de pauze was het niet de mooiste match. We wisten dat het moeilijk ging worden met een Seraing dat heel veel zin zou hebben en echt moest winnen.”

“Wij kwamen uit twee moeilijke wedstrijden, kozen ervoor om ons te focussen op een compact blok en probeerden geen doelpunten te slikken. Dat hebben we goed gedaan. Het lukte ons om er 0-1 van te maken. We hielden goed stand tot minuut 85. Dan nog een doelpunt slikken, was uiteraard een teleurstelling.”

“Het schot van Mikautadze tegen de paal even voor de gelijkmaker schudde Seraing wakker en gaf ze opnieuw het geloof dat er iets mogelijk was. Die kleine boost bij hen bracht ons wat in de problemen en jammer genoeg kregen we dan een doelpunt binnen bij één van de weinige pogingen van hen tussen de palen.”

“Hoe het was om nog eens te scoren? Het deed deugd. Seraing is niet ver van mijn thuis. Mijn ouders en enkele vrienden waren aanwezig. Het is leuk om dan te scoren en ondanks dat ik hier nooit speelde, voelde het een beetje aan als scoren bij mijn thuis.”

“Wat ons objectief is in de twee resterende wedstrijden? We begonnen de wedstrijd tegen Seraing met de ingesteldheid dat alles nog kon en dat we er ook alles aan gingen doen om zoveel mogelijk punten te pakken. Met slechts één punt erbij wordt het zeer moeilijk om play-off 2 nog te halen.”

“We blijven professionals en willen beide wedstrijden, twee mooie affiches trouwens tegen Antwerp en Gent, winnen. We hebben niets te verliezen en willen het seizoen met een positief gevoel afsluiten”, besluit De Sart.

Koop je abonnement