A-Team

Alexandro Calut komt over van Standard de Liège

Met Alexandro Calut (20) tekent een tweede nieuwe speler bij OH Leuven. Calut is een Belgische linksvoetige verdediger. Hij komt voor één seizoen op uitleenbasis over van Standard de Liège. OH Leuven bedong ook een aankoopoptie.

Calut begon te voetballen bij RFC Baulet. Vooraleer Alexandro in 2016 bij de jeugdacademie van Standard de Liège terecht kwam, speelde hij nog voor de jeugd van JS Taminoise, Sporting Charleroi en KRC Genk. In mei 2021 maakte Calut zijn debuut in het eerste elftal van Standard met een basisplaats tegen KAA Gent. Calut speelde in totaal 13 wedstrijden voor Standard. Afgelopen seizoen speelde hij behalve twee wedstrijden in het eerste elftal voornamelijk voor SL 16 FC, de U23 ploeg van Standard die in de Challenger Pro League speelt. Calut speelde er 22 wedstrijden. Hij doorliep ook alle jeugdreeksen van de nationale ploeg van de U15 tot de U19.

Coach Marc Brys is tevreden met de nieuwe aanwinst. “Alexandro heeft een interessant profiel. Hij is jong, Belgisch, ambitieus en linksvoetig. Hij heeft nog een grote progressiemarge en zal de concurrentie op links vergroten.”

Koop je abonnement