Women

Aanvallende versterking voor OH Leuven Women

De Nederlandse spits Nikée Van Dijk (18) komt over van sc Heerenveen en tekent een overeenkomst voor meerdere seizoenen. Na Nurija van Schoonhoven haalt OH Leuven opnieuw versterking uit Nederland.

Nikée Van Dijk is een jonge, talentvolle spits met een goede actie en vooral veel scorend vermogen. Ze speelde tot nu bij sc Heerenveen, de club waar ze haar opleidingsjaren genoot. Nikée doorliep ook alle jeugdreeksen van de Oranje Leeuwinnen. De spits maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje voor het WK onder 20 in Costa Rica. Indien ze de finale selectie haalt, zal ze daar aantreden tegen Japan, Ghana en de Verenigde Staten. Van Dijk werd eind december door de Nederlandse openbare omroep NOS nog uitgeroepen tot één van de 20 grootste talenten van Nederland.

Coach Jimmy Coenraets is tevreden met de komst van Van Dijk: “Nikée is een jonge, talentvolle  speelster die enorm gemotiveerd is. Haar speelstijl brengt extra troeven aan ons team. Ze heeft fysieke presence, scoort en laat scoren. Ondanks haar jonge leeftijd speelde ze al een mooi aantal wedstrijden in de Eredivisie en heeft ze dus al wat ervaring. Daarnaast heeft Nikée ook internationale ervaring en kan ze die ervaring deze zomer hopelijk nog uitbreiden op het WK onder 20 jaar. Het is sterk dat we dergelijke jonge talenten kunnen aantrekken bij onze club.”

Koop je abonnement