fbpx
A-Team

Aangekomen op de eerste stage in Horst

De troepen van coach Marc Brys slaan sinds vanavond voor de rest van de week hun tenten op in Horst voor de eerste stage van deze voorbereiding. 26 veldspelers en 3 doelmannen vertrokken richting Nederland.

Er werd vandaag eerst nog getraind in de Banqup Academy in Oud-Heverlee, vanaf morgenochtend starten de werkzaamheden op stage. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat er telkens een ochtendloop en twee trainingen op het programma. Zaterdag wordt er in de voormiddag getraind alvorens af te zakken naar Genk voor een oefenwedstrijd om de stage af te sluiten.

In Horst komen de staf en spelers op bekend terrein, want ook vorig jaar gingen onze jongens daar op stage. Het veld ligt op wandelafstand van het hotel en alle faciliteiten zijn er aanwezig om een goede basis te leggen voor het nieuwe seizoen.

De internationals Louis Patris en Ewoud Pletinckx zijn teruggekeerd van het EK U21 in Georgië en sluiten mee aan. Mandela Keita heeft nog vakantie na zijn lang seizoen met Antwerp en meteen aansluitend het EK. Alexandro Calut blesseerde zich aan de knie in de oefenwedstrijd tegen Beerschot, maar hij is ook mee op stage en revalideert daar binnen de groep.

Coach Marc Brys kijkt uit naar het oefenkamp. “Een stage is belangrijk in de aanloop van het seizoen om wat intensiever met elkaar samen te werken. Je zit tijdens een stage 24 uur per dag bij elkaar en zo leer je elkaar op een andere manier kennen. Het is een goede gelegenheid om aan de groepscohesie te werken en als team sterker te worden. We nemen ook opnieuw enkele talentvolle jongeren mee op stage. Dit recept heeft in het verleden gezorgd dat jongens als Patris en Nsingi zich manifesteerden en ondertussen tot volwaardige A-kern spelers uitgroeiden. De kern is uiteraard nog niet volledig. We kunnen niet wachten tot de transfermarkt gesloten is en werken volop naar de start van het seizoen.”

Volgende spelers vertrokken op stage:

Desmond Acquah, Ezechiel Banzuzi, Alexandro Calut, Valentin Cojocaru, Casper De Norre, Joren Dom, Jo Gilis, Raphael Holzhauser, Franck Idumbo, Nordin Jackers, Sofian Kiyine, Mathieu Maertens, Kristiyan Malinov, Yohan Mboko, Hamza Mendyl, Pierre-Yves Ngawa, Nachon Nsingi, Nathan Opoku, Louis Patris, Ewoud Pletinckx, Oregan Ravet, Federico Ricca, Richie Sagrado, Joël Schingtienne, Siebe Schrijvers, Raz Shlomo, Jon Dagur Thorsteinsson, Emmanuel Toku en Thibault Vlietinck.

Op 15 juli stond een vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Kortrijk op het programma, maar KV Kortrijk heeft de wedstrijd afgezegd. De club is op zoek naar een nieuwe tegenstander.

Koop je abonnement