Women

7-0-zege in seizoensafsluiter tegen KAA Gent Ladies

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag het seizoen afgesloten met een 7-0-overwinning in eigen huis tegen KAA Gent Ladies. We strandden uiteindelijk op de derde plaats in het eindklassement.

“We kenden een moeilijke start”, luidt de analyse van coach Jimmy Coenraets. “In de eerste twintig minuten hadden we het zeer moeilijk tegen Gent dat zeer goed georganiseerd stond en wel wat enthousiasme aan de dag bracht.”

In minuut 21 wist Janssen ons toch op voorsprong te brengen. “Na dat openingsdoelpunt konden we opnieuw vrij eenvoudig en complexloser voetballen. Een welgekend fenomeen bij ons.”

“We wisten de voorsprong uit te diepen en uiteindelijk zetten we een score neer die we zeker niet hadden verwacht. Die uitslag gaf ook de prestaties van Gent van het afgelopen seizoen niet weer.”

Leuk en mooi voetbal

Coenraets gebruikte al zijn wissels. “In totaal voerden we inderdaad vijf wissels door. Iedereen heeft zijn bijdrage gehad. Je zag dat we in het laatste deel van de wedstrijd echt wel heel leuk en mooi voetbal op de mat brachten. Daar moeten we tevreden over zijn.”

Invalsters Eurlings wist ook haar stempel te drukken. “Ze is heel gretig ingevallen en ging vol op zoek naar dat doelpuntje. Uiteindelijk scoorde ze tweemaal, wat toch een kroon is op haar revalidatie. Verder strooide Detruyer met vier assists.”

“Op drie wedstrijden tijd verloren we de competitie”

Het was Anderlecht dat de landstitel wist te pakken. Onze dames moesten tevreden zijn met de derde plaats. “Het is sowieso heel jammer dat we ernaast hebben gegrepen. We konden/moesten alle wedstrijden van het afgelopen seizoen winnen.”

“Op drie wedstrijden tijd verloren we de competitie, maar in die drie wedstrijden hadden we voldoende kansen om te winnen, wat toch anders was in vergelijking met de afgelopen jaren.”

“We mogen niet zeggen dat het een op en top geslaagd seizoen is. Puur sportief gezien waren de verwachtingen hoger, zeker dan eindigen op die derde plaats. Langs de andere kant hebben we vanuit clubvisie wel een goed seizoen gedraaid. Zo hebben enkele nieuwe en jonge speelsters zich doorontwikkeld. We kunnen dus zeker enkele mooie zaken van onze to-dolijst afvinken, maar we wachten nog steeds op die eerste prijs.”

Doelpunten: 21′ Janssen (1-0), 27′ Kuijpers (2-0), 44′ Reynders (3-0), 63′ Zomers (4-0), 67′ Eurlings (5-0), 69′ Eurlings (6-0), 83′ Priem (7-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Mertens, Detruyer (81’Carravetta), Ampoorter (57′ Kees), Reynders (46′ Eurlings), Kuijpers (77′ Priem), Van Dijk (57′ Zomers), Janssen, Veefkind, Biesmans, Van Besauw.

Koop je abonnement