Women

6 op 6 voor OH Leuven Women 

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag ook haar tweede competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij SV Zulte Waregem trokken we met 2-5 aan het langste eind.

“We begonnen vrij goed aan de wedstrijd”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. “Na vijf minuten kwamen we verdiend op een 0-1-voorsprong na op dat moment al de tweede goede kans. Kuijpers werkte – in twee tijden – netjes af. Dat gaf de nodige rust en enkele minuten later had Kuijpers de kans op de 0-2, maar ze was iets ongelukkiger in de afwerking.”

Na twaalf minuten hing Zulte Waregem de bordjes in evenwicht. “We kregen een vrije schop tegen aan de middellijn die zij snel benutte. De bal verdween na een individuele actie en met een zondagsschot in doel. Onze keepster verkeek zich volledig. We maakten het dan weer onnodig spannend. Een kans en één goal en dat al voor de tweede week op rij.”

“Net zoals vorig jaar rechtten we onze rug vrij snel en kwamen we heel snel tot scoren. Detruyer maakte de 1-2 en Zomers na een heerlijke omschakeling de 1-3. Net voor de rust konden we het nog afmaken met een strafschop, waardoor je gaat rusten met een goed gevoel.”

“We slikken iets te veel goals”

“We vatten de tweede helft even energiek aan. Je voelde daarna dat het ritme er wel wat uit was. Het was ook iets warmer, de omstandigheden werden net wat ambetanter en de dames werden moe. Er waren meer slordigheden en Zulte Waregem kwam door een blunder achterin bij ons tot 2-4.”

“Zij geloofden er terug in, maar wij konden dan rekenen op ons jongste talent, Aurélie Reynders. Zij verzilverde voor de tweede week op rij haar invalbeurt met een mooi doelpunt. Het algemeen gevoel was wel tevredenheid. Momenteel slikken we iets te veel goals en dat is een element waar we moeten op letten.”

“Als je de drie tegendoelpunten tot dusver bekijkt dan zie je driemaal een individuele fout. Is dat focus of heeft dat met het momentum te maken of is dat nog niet volledig gerodeerd zijn? Ik hoop het laatste, want dan kan het alleen maar beter worden en dan volgen in de komende weken nuttige momenten.”

Stap per stap

Volgende zaterdag krijgen we Gent over de vloer. “Het gaat stap per stap. We begonnen met Woluwe, hadden Zulte Waregem en kunnen nu thuis Gent aanvatten. Zij hielden vorige week thuis Anderlecht op een 0-0 en wonnen dit weekend met 0-2 op Woluwe met leuk voetbal.”

“Ze hebben vertrouwen getankt met 4 op 6, iets waar ze vooraf wel voor hadden getekend. Ze zijn nu vooral gebrand om een soortgelijk resultaat van tegen Anderlecht te halen tegen OH Leuven. We komen er enkele dames tegen die vorig jaar tot onze kern behoorden. Altijd leuk om hen weer tegen te komen en om te zien hoeveel stappen zij hebben gezet in het tussenseizoen”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 5′ Kuijpers (0-1), 12′ Van Gorp (1-1), 22′ Detruyer (1-2), 27′ Zomers (1-3), 39′ Eurlings (1-4, strafschop), 84′ Lefere (2-4), 87′ Reynders (2-5).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (72′ Reynders), Detruyer (72′ Carravetta), Eurlings, Ampoorter, Kuijpers (57′ Van Dijk), Janssen (79′ Tassens), Marinucci, Veefkind, Biesmans (79′ Golob).

Koop je abonnement