A-Team

6 op 6 tegen KAA Gent

OH Leuven heeft zondagmiddag gewonnen tegen KAA Gent. Na een vroege kopbalgoal van Russo verdedigde de Leuvenaars heel plichtsbewust en met karakter waardoor de drie punten mee naar Leuven gaan.

Oscar Garcia koos op deze zonnige zondag voor een andere opstelling dan vorige week. Zo werd Nsingi beloond voor zijn uitstekende prestatie van vorige zondag met een basisplaats. Dom en Mendyl kwamen ook in de basiself, Schrijvers en Mueanta begonnen op de bank. Jeugdproduct Davis Opoku zat voor het eerst op de bank van het eerste elftal.

Bij de thuisploeg werden er ook enkele wijzigingen doorgevoerd; Torunarigha, Brown, Gandelman en Fernandez-Pardo werden vervangen door Kums, Gerkens, Hjulsager en Fortuna. Kapiteins Maertens en Kums droegen een regenboogband en de cornervlaggen waren ook in teken van de football for all campagne van de pro league.

Vroege voorsprong

De eerste kans van de wedstijd resulteerde meteen in een doelpunt voor OH Leuven. Maziz trapte na 6 minuten een goede hoekshop, Russo werd vrijgelaten en kopte de bal mooi overhoeks tegen de netten. Dit was de eerste goal van Russo voor OH Leuven. De reactie van Gent kwam er via een afgeweken shot van Kums, die een metertje naast het doel ging.

De thuisploeg bleef zoeken naar de gelijkmaker maar kwam moeilijk tot kansen. De bal werd gretig rond getikt maar de Leuvense defensie stond stevig en in positie. Tissoudali was de gevaarlijkste man bij Gent maar verder dan twee kleine mogelijkheden en één shot op doel die gered werd door Prevot kwamen de Gentenaren niet.

Hein Vanhaezebrouck greep meteen na de rust in: Nurio, Hjulsager en Kums moesten in de kleedkamer blijven. Kandouss, Fernandes en Brown kwamen erin. Bij de Leuvenaars kwam Mueanta erop voor Nsingi.

Weinig weggegeven

Gent bleef ook in de tweede helft druk uitoefenen, maar OH Leuven verdedigde hun voorsprong goed en gaf weinig kansen weg. De reactie op de Gentse druk kwam via een ambitieuze poging van Akimoto die ver naast ging en een afgeweken shot van Maertens die Roef makkelijk uit de lucht kon plukken.

Even later was Gent daar opnieuw. Een dubbele doelpoging werd geblokt door de verdediging. Later ontving Gandelman een hoge pas, die hij over het doel kopte. De thuisploeg bleef proberen maar bij de laatste pas zat er telkens een Leuvense voet tussen, uitstekend verdedigend werk vandaag.

Misverstanden bij KAA Gent

Na een ingooi was er een misverstand bij de Gentse verdediging. Maertens moest snel reageren, zijn slidingshot ging net over. Even later brak Mueanta door, maar Roef kwam goed uit en speelde de bal weg met zijn voeten. Maziz kon hernemen op een open doel maar stoot op de Gentste verdediging. De aanval was echter nog niet gedaan, de bal belande bij Maertens, maar zijn knal ging recht op doelman Roef af.

Aan de overkant kon onze kapitein voor de derde keer profiteren van balverlies aan de overzijde. Hij onderschepte de bal goed en zette Mueanta oog in oog met Roef, maar zijn shot was te zwak om de 0-2 op het scorebord te zetten, hier zat meer in.

Slotoffensief thuisploeg

In het slot probeerde de thuisploeg nog opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Via een hoekshop belandde een kopbal van Watanabe op het Leuvens doel. Even later had Gent opnieuw een hoekshop, Mitrovic kopte de bal richting de kruising, maar Prevot was net op tijd om de bal eruit te plukken.

Na 6 minuten extra tijd floot Verboomen de partij af en zo hebben de Leuvenaars twee maal kunnen winnen van KAA Gent tijdens de Europe Play Offs. Gent probeerde wel maar kon de uitploeg nooit echt in gevaar brengen met slechts 2 schoten op doel. OH Leuven zet zo mooie resultaten neer en is enkel nog maar van KV Mechelen verloren tijdens deze play offs.