fbpx
A-Team

4-2-nederlaag in Eupen

Op bezoek bij Eupen gaf OH Leuven dinsdagavond in de eerste helft tweemaal - na doelpunten van Gonzalez - een voorsprong weg. Na de pauze misten we een strafschop en slikten we nog twee doelpunten, waardoor we met 4-2 de boot ingingen.

Coach Marc Brys voerde twee wijzigingen door. Patris en Tamari kwamen in de ploeg voor Dom en Thorsteinsson. Bij Eupen vielen er vijf nieuwe namen te noteren. Paeshuyse, N’Dri, Bitumazala, Magnée en Prevljak verschenen aan de aftrap. De wedstrijd kreeg meteen langs beide kanten een mogelijkheid. Gonzalez kon net niet bij een voorzet van Maertens en Cojocaru pakte een schot van Prevljak. Ook Tamari probeerde het, maar Moser duwde in hoekschop. Op die hoekschop maakte Gonzalez zich goed vrij en kopte de 0-1 binnen.

Eupen reageerde vrij snel met een poging van Charles-Cook die maar net naast ging. Diezelfde Charles-Cook hing halverwege de eerste helft de bordjes in evenwicht. Het Leuvense antwoord liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later ging de bal op de stip. Een trap van Maertens ging tegen de arm van Paeshuyse. Gonzalez zette zich achter de elfmeter en faalde niet. Doelpunt nummer acht al voor onze aanvaller. Toch gingen we niet met een voorsprong rusten, want in de blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Eupen een strafschop nadat de bal tegen de arm van Pletinckx ging. Cojocaru was kansloos op de strafschop van Peeters.

Kopje onder na de rust

Eupen stak als eerste haar neus aan het venster in de tweede helft. N’Dri kon van in het zestienmetergebied trappen, maar Cojocaru stond pal. Op het uur kreeg Gonzalez dé kans om zijn hattrick te vervolledigen. De bal ging namelijk alweer op de stip nadat Tamari op de grond werd gewerkt door Charles-Cook. Gonzalez zette zich opnieuw achter de elfmeter, maar trapte deze keer over en naast.

Vier minuten later waren we opnieuw dicht bij een voorsprong. Kiyine bracht een vrije trap voor en via Peeters ging het leer tegen de lat. Eupen nam daarna over. Eerst werd de 3-2 van N’Dri nog afgekeurd voor buitenspel en moest Cojocaru redding brengen op een kopbal van Davidson. Een kwartier voor affluiten was het toch raak voor de thuisploeg. Magnée tikte een voorzet van Kral binnen. We kwamen nog dicht bij de gelijkmaker. Dom kon koppen na een vrije trap van Tamari, maar Moser verrassen lukte niet. Opnieuw kregen we het deksel op de neus. N’Dri legde in minuut 86 de 4-2-eindstand vast.

Brys: "We kampten met een voedselvergiftiging"

“Het was voor ons een hele moeilijke wedstrijd”, stelt Marc Brys. “Een talrijk gedeelte van de spelers was besmet en ziek. Op weg naar hier moesten er een aantal met het voertuig meerijden omdat ze regelmatig moesten stoppen om over te geven. Negen spelers en vier begeleiders zaten met een voedselvergiftiging. Het is geen excuus, maar als je fel verzwakt aan de wedstrijd begint dan gaat dat spelen, zeker als er vermoeidheid bijkomt en vooral ook als de power wegglijdt.”

“We kwamen twee keer op voorsprong en als we die penalty niet missen, was dat ook een derde keer gelukt. Dat moet dan eigenlijk voldoende zijn om alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten. Een kantelmoment. Het is jammer. De spelers hebben hun verantwoordelijkheid genomen door absoluut te wensen om te spelen en ze zijn zeer diep gegaan. Dat verdient mijn diepste respect. In die omstandigheden het ploegbelang vooropstellen, is mooi en zal zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Dit is een moeilijke wedstrijd die in mijn carrière zal blijven plakken”, besluit Brys.