fbpx
A-Team

3-2-nederlaag op bezoek bij Cercle Brugge

Tweemaal wist OH Leuven zaterdagnamiddag op het veld van Cercle Brugge een achterstand uit te wissen. De derde tegentreffer in minuut 87 was er echter te veel aan met als gevolg dat we met 3-2 de boot ingingen.

Coach Marc Brys voerde drie wijzigingen door. Shlomo, Misao en Vlietinck verschenen aan de aftrap. Ook bij Cercle Brugge vielen er drie nieuwe namen te noteren. Utkus, Minda en Van der Bruggen kwamen in de ploeg voor Daland, De Wilde en Semedo.

De wedstrijd ontplofte meteen. Al na drie minuten kwamen we op achterstand na een doelpunt van Denkey. De gelijkmaker kwam er één minuut later. Shlomo bekroonde zijn debuut met een staalharde kopbal na een strakke hoekschop van Thorsteinsson.

Cercle leek vier minuten later alweer op voorsprong te klimmen. Denkey scoorde, maar stond buitenspel. Op het kwartier reageerden we. Na een mooie actie legde Nsingi achteruit, maar Mendyl kraakte zijn schot.

Er bleef veel strijd, maar op nieuwe kansen was het wachten. Iets na het halfuur zagen we Thorsteinsson uitvallen. Banzuzi was zijn vervanger. Denkey maakte er in minuut 38 dan toch 2-1 van. We kregen een vrije trap niet weg en Denkey tikte binnen.

Invaller Banzuzi zorgde ervoor dat we met een gelijke stand de kleedkamer in konden. Na een snelle hoekschop bracht Mendyl hard voor. Het leer kwam via doelman Warleson voor de voeten van Banzuzi en die was er als de kippen bij om de 2-2 binnen te duwen. Bijna was de ruststand toch nog 3-2, maar Minda trof Prévot op zijn weg.

3-2 valt in de slotfase

De eerste kansen na de pauze waren voor Cercle Brugge. Een uithaal van Gboho werd afgeblokt en een poging van Minda ging rakelings naast.

Het signaal voor onze jongens om over te nemen. Siquet en Warleson moesten alle zeilen bijzetten om Mendyl het scoren te beletten. Een knal van Maziz ging dan weer net naast.

Wat volgde waren enkele wissels aan beide kanten, Dom en Braut Brunes vielen in voor Vlietinck en Nsingi, maar de echte doelpogingen blijven lang uit.

Via Mendyl staken we toch nog een keer onze neus aan het venster. Warleson duwde in hoekschop. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Denkey maakte er met zijn derde van de namiddag 3-2 van en zo moesten we met lege handen naar huis.

Brys: "Gelijkspel had normaal geweest"

“We komen al snel achter”, doet coach Marc Brys de analyse. “Ik denk dat we ons dan goed herpakken. In de eerste helft was het wat op en af. Er waren een aantal kansen voor hen en ook een aantal voor ons. Veel viriel spel. Aan de rust staat het dan 2-2.”

“Je probeert dan de wedstrijd naar je hand te zetten. De tweede helft hebben zij wel wat dominanter gespeeld zonder echt grote kansen. Ik denk dat een gelijkspel hier normaal had geweest alleen is het weer niet zo.”

“We moeten op een of andere manier zien te kenteren en daar gaan we aan werken. Het gaat vooral over controle. Ik denk niet dat we de wedstrijd kunnen controleren. Er zijn altijd periodes waarin we moeten overleven. Je krijgt veel druk en het minste foutje wordt dan ook afgestraft, waardoor je achterop hinkt. We hebben de wedstrijd niet voldoende in de hand.”