fbpx
A-Team

3-1-nederlaag in Eupen

OH Leuven is na vijf speeldagen nog steeds op zoek naar zijn eerste zege. Zaterdagavond gingen we met 3-1 onderuit op het veld van Eupen, waardoor we achterblijven met een twee op vijftien.

Twee wijzigingen bij OH Leuven na het 1-1-gelijkspel tegen Antwerp. Coach Marc Brys bracht Braut Brunes voor het eerst aan de aftrap. Ook Miguel stond in de basiself. Zij vervingen de geschorste Mendyl en Opoku, die drie weken niet inzetbaar is wegens een blessure aan zijn lies.

Prévot moest in de eerste minuut al redding brengen. We reageerden via Miguel. Zijn volley ging hoog over. Twee minuten later pakte Vlietinck opnieuw uit met een goede voorzet. Thorsteinsson kon vrijstaand aan de tweede paal uithalen, maar de hoek bleek te scherp.

De wedstrijd ging goed op en neer. Via Pletinckx en Prévot ging een poging van Nuhu voorlangs. Opschudding halverwege de eerste helft. Scheidsrechter Laforge legde de bal op de stip na een duel tussen Ricca en Finnbogason. Prévot zat er bijna bij, maar zag de elfmeter van Magnée toch tegen de touwen vliegen.

Voor de pauze kwamen we nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Driemaal zorgde Thorsteinsson voor gevaar. Eerst omspeelde hij doelman Slonina en zag zijn trap nog van de lijn gehaald worden. Er werd uiteindelijk ook gevlagd voor buitenspel.

Een vrije trap viel even later voor de voeten van onze IJslander. Die had iets mooi in gedachten, maar kende geen succes. In de blessuretijd van de eerste helft belandde een scherpe voorzet van Sagrado opnieuw bij Thorsteinsson. Zijn schot werd geblokt en in de herneming krulde Schrijvers naast.

Snelle opdoffer, aansluitingstreffer komt te laat

N’Dri kwam meteen na de rust Miguel vervangen. We kwamen goed weg toen een voorzet van Magnée net voorlangs ging. Het bleek slechts uitstel, want enkele seconden later klom Eupen toch op 2-0. Banzuzi verloor achteraan de bal en Nuhu knalde uiteindelijk binnen.

Het Leuvense antwoord kwam er met een vrije trap van Schrijvers. Slonina pakte al bij al eenvoudig. Het zorgde duidelijk wel even voor een boost. N’Dri zette knap een een-tweetje op met Braut Brunes en kon zelf uithalen, maar zijn tik ging net naast. Op het uur legden we een vlotte combinatie op de mat. N’Dri werd op rechts vrijgespeeld, kapte naar binnen en zocht – zonder succes – met links de verste hoek.

Coach Brys voerde in minuut 70 een driedubbele wissel door. Maertens, Kiyine en Nsingi vervingen Thorsteinsson, Banzuzi en Vlietinck. Meteen volgde een grote kans. Nsingi vond Braut Brunes en die knikte net naast. De aansluitingstreffer hing in de lucht. Schrijvers bracht prima voor, Dom kon er niet goed genoeg bij. Nsingi werd het straatje ingestuurd, maar kreeg het leer in twee keer niet in doel en Maertens trapte op de hoekschop die volgde van dichtbij over.

Twee late doelpunten

Tien minuten voor affluiten ging de bal op de stip na een fout op Schrijvers. Onze middenvelder nam de strafschop zelf voor zijn rekening en trapte de verdiende aansluitingstreffer binnen.

Meteen na de 2-1 kon Maertens scherp voorzetten. Kiyine kreeg de bal en haalde uit, net over. We gingen vol op zoek naar de gelijkmaker en op de tegenaanval kregen we het deksel op de neus. Charles-Cook trapte de 3-1 voorbij Prévot.

Opnieuw leken we de aansluitingstreffer te maken. Schrijvers bracht de bal voor doel en Pletinckx kon uiteindelijk de 3-2 binnentikken, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Nsingi probeerde het nog, de 3-1 bleef echter op het scorebord.

Brys: "2 op 15 zijn zware cijfers"

“We kregen de vijfde penalty tegen in vijf wedstrijden”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Dat is veel te veel. Er had echter gefloten moeten worden voor buitenspel. Dat hypothekeert natuurlijk het spel. We probeerden er dan uiteraard meer aanval en risico in te brengen.”

“In de tweede helft probeer je alles of niets te spelen, maar ook daar zat het dan echt niet mee. We hebben dertien heel goede mogelijkheden en dan is het jammer dat je uiteindelijk zonder punten huiswaarts moet.”

“2 op 15 zijn zware cijfers, maar als je ziet met welke felheid de ploeg nog blijft gaan ondanks de 3-1 achterstand dan geloof ik wel dat het nog goed moet komen.”