fbpx
A-Team

3-1-nederlaag in Brugge

OH Leuven heeft het zondagnamiddag nagelaten om met puntengewin terug te keren uit Brugge. Via Pletinckx klommen we nochtans op voorsprong, maar uiteindelijk scoorde Club Brugge nog drie keer en trok het zo de drie punten over de streep.

Twee wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen Union. Maziz verving de geschorste Maertens en Akimoto hield Mendyl op de bank. Bij Club Brugge vier wissels. Ordonez, Zinckernagel, Skov Olsen en Vetlesen stonden aan de aftrap in plaats van Spileers, Skoras, de geschorste De Cuyper en Onyedika. Jackers stond nog steeds onder de lat.

Club Brugge nam de eerste vijf minuten het initiatief, maar onze reactie mocht er zijn. Een afgeweken schot van Schrijvers moest door Jackers over getikt worden. Leysen stopte even later makkelijk een poging van Zinckernagel.

Halfweg de eerste periode kregen we twee grote kansen. Een aflegger van Thorsteinsson kwam voor de voeten van onze kapitein, maar hij legde het leer naast. Thorsteinsson vond twee minuten later Maziz vrijstaand voor doel. Zijn kopbal ging over.

Het bleek slechts uitstel, want op het halfuur kopte Pletinckx een hoekschop van Thorsteinsson heerlijk binnen. We kwamen goed weg toen Club Brugge meteen via Jutgla tegen de paal kopte.

De gelijkmaker viel toch voor de rust. Leysen miskeek zich op een voorzet van Meijer. Schrijvers en Skov Olsen kregen nog een kans, maar 1-1 was de ruststand.

Twee tegengoals in twee minuten

Een dot van een kans meteen na de pauze. Thorsteinsson glipte net door de buitenspelval en bracht prima voor tot bij Braut Brunes. Onze aanvaller trapte echter van dichtbij over.

Aan de overkant probeerden Zinckernagel, Vetlessen en Vanaken het kort na elkaar, maar zonder gevaar. Niet veel later ging een hoekschop van Skov Olsen voorlangs. Iets na het uur viel dan toch het tegendoelpunt. Vanaken trapte een vrije trap binnen.

Plots ging het snel. Leysen kon een hoekschop niet klemmen en Meijer trapte de 3-1 binnen. Garcia greep in en bracht Misao en Mendyl voor Schrijvers en Ricca. Het zorgde niet voor de nodige verandering. Jutgla leek de 4-1 binnen te koppen, maar de vlag ging de hoogte in.

Opoku, Miguel en Dom werden nog in de strijd gegooid voor Akimoto, Thorsteinsson en Banzuzi. De score veranderde echter niet meer.

Garcia: "Resultaat komt niet overeen met geleverde spel"

“Het resultaat komt niet overeen met het geleverde spel”, zegt coach Oscar Garcia. “Aan de rust kon het zelfs 0-3 staan, maar na een individuele fout wisten zij gelijk te maken. Leysen is nog zeer jong en heeft ons al heel hard geholpen dit seizoen. Dit kan gebeuren.”

“Ook aan de tweede helft begonnen we heel goed. We kregen een grote kans. Na de tweede tegengoal was het moeilijk voor ons.”

“We moeten blijven werken en verbeteren om het geluk voor doel te doen kantelen. Opnieuw bereiden we ons voor voor de volgende match tegen KV Mechelen met in het achterhoofd dat enkel een overwinning ons kan helpen. Ik wil echter niet te veel druk leggen op mijn spelers. We hopen dat de fans zich opnieuw massaal achter het team zetten, want met hen zijn we altijd met twaalf spelers.”