A-Team

28 spelers vertrokken op stage

Vanochtend vertrokken de troepen van Marc Brys voor de winterstage naar het Spaanse Algorfa. 25 veldspelers en 3 doelmannen stapten bij het ochtendgloren op het vliegtuig richting Alicante. Tot en met zondag 4 december wordt hier de basis gelegd voor de terugronde.

De voorbereiding op het tweede deel van de competitie begon al eerder deze week. Na een korte en deugddoende vakantie stonden donderdag meteen medische en fysieke testen op het programma. Op vrijdag en zaterdag werden er telkens twee trainingen afgewerkt. Het La Finca hotel in Algorfa is voor het vierde seizoen op rij de uitverkoren accommodatie voor de winterstage, die dit seizoen iets vroeger valt door de WK-break. Dagelijks worden er drie trainingen afgewerkt en op donderdag 1 december staat een oefenwedstrijd tegen het Franse Olympique Lyon op het programma.

Coach Marc Brys kijkt uit naar de stage: “We vinden in La Finca de ideale werkomstandigheden terug. We hebben geen internationals actief op de wereldbeker met als voordeel dat we met onze volledige kern de voorbereiding en de stage kunnen aanvatten. Dat is voor een coach de ideale situatie. We gaan deze stage gebruiken om te werken op volume, maar toch ook zorgen dat de spelers fris blijven. We hebben dagelijks drie trainingen voorzien, maar ook wat ruimte om verder aan het teamgevoel te werken. Enkel Siebe Schrijvers revalideert nog, alle andere spelers zijn fit. We willen op deze stage de basis leggen voor het tweede deel van het seizoen en verder gaan op de positieve flow van de laatste twee wedstrijden voor de WK-break. De connectie met de fans tijdens de laatste wedstrijd tegen Seraing is mij, maar ook de spelersgroep, enorm bijgebleven. We willen onze supporters nog meer dergelijke momenten bezorgen.”

Volgende spelers vertrokken op stage:

Aleksander Buksa, Valentin Cojocaru, Casper De Norre, Joren Dom, Joao Gamboa, Mario Gonzalez, Raphael Holzhauser, Nordin Jackers, Mandela Keita, Sofian Kiyine, Mathieu Maertens, Kristiyan Malinov, Hamza Mendyl, Pierre-Yves Ngawa, Nachon Nsingi, Dylan Ouedraogo, Louis Patris, Ewoud Pletinckx, Oregan Ravet, Federico Ricca, Joël Schingtienne, Siebe Schrijvers, Warre Smet, Milan Taildeman, Mousa Tamari, Jon Dagur Thorsteinsson, Thibault Vlietinck en Joshua Zimmerman.

Richie Sagrado heeft door een kleine blessure last minute minuten afhaken.

Koop je abonnement