A-Team

2-3-nederlaag na laat tegendoelpunt tegen Kortrijk

Door een tegendoelpunt diep in de blessuretijd ging OH Leuven zondagavond tegen Kortrijk met 2-3 de boot in. Zo werden een knap openingsdoelpunt van Tamari en kopbaldoelpunt van Patris tenietgedaan.    

Coach Marc Brys koos onder meer voor Holzhauser en Keita in de eerste basiself van 2023. We hadden het in de eerste minuten van de wedstrijd niet makkelijk, maar klommen na negen minuten wel op voorsprong. En hoe! Tamari kreeg de bal aan de rand van het zestienmetergebied, twijfelde niet en vlamde de 1-0 binnen.

Een voorsprong die ons vleugels gaf. We kwamen beter in de match en legden enkele prima aanvallen van achteren uit op de mat. Maertens kon zo’n aanval na een geweldige steekpass van Gonzalez net niet afwerken. Op het halfuur was er slecht nieuws i.v.m. onze aanvoerder. Na een duel met Mehssatou kon Maertens niet meer verder. Schrijvers was zijn vervanger.

De vaart ging ietwat uit het spel. De gelijkmaker van Kortrijk kwam dan ook uit de lucht gevallen. Avenatti bracht vanaf rechts voor. Bruno raakte de bal niet en zorgde zo voor verwarring, waardoor de 1-1 naast Cojocaru in doel belandde.

Late domper

Meteen na de pauze staken we onze neus aan het venster. Holzhauser borstelde een vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Het doelpunt viel aan de overkant. Een trap van Sych ging via het achterwerk van Ricca voorbij Cojocaru. Op het uur konden we nog eens dreigen. Kiyine vond het hoofd van Gonzalez, maar zijn kopbal was te centraal.

We kwamen meer opzetten. Een poging van De Norre werd afgeblokt. Op de hoekschop die volgde, kon Ricca koppen maar tegen het lichaam van Gueye. Een kwartier voor affluiten liet diezelfde Gueye aan de overzijde de 1-3 liggen.

We reageerden met een scherpe voorzet van Tamari waar geen ploegmaat bij kon. Kortrijk werkte de bal wel in hoekschop. Holzhauser trapte die perfect en Patris knikte de gelijkmaker binnen. Erop en erover dachten we. Meteen na de 2-2 probeerde Tamari het met een krulbal. Bezoekende doelman Vandenberghe duwde weg.

De wedstrijd kreeg een spannend slot. Selemani haalde uit, Cojocaru duwde over. Holzhauser vond opnieuw Patris met een hoekschop, maar deze keer ging zijn kopbal naast. In de blessuretijd kregen we het deksel op de neus. Avenatti kopte de 2-3 door de benen van Cojocaru en zo bleven we met lege handen achter.

Brys: "Tegendoelpunten waren vermijdbaar"

“Uiteraard zijn wij enorm ontgoocheld”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “We hebben de wedstrijd aangepakt om ze met overwicht trachten te winnen. In de eerste helft brachten we goed voetbal met veel verticaliteit en diepgang en dat leverde ons enkele kansen op, waaronder ook het doelpunt. Kortrijk zette daar twee schoten tegenover. Enkele minuten voor de rust waaide een slechte voorzet binnen. Meer was het niet. Dan moet je in de tweede helft terug aan de bak.”

“Daar had ik een beetje schrik voor, maar we zijn heel goed gestart aan die tweede helft. Met beweging probeerden we te spelen. Ik denk dat we aan zes kansen kwamen na de pauze. Na een afgeweken bal stonden we plots 1-2 achter. We zijn er vol voor blijven gaan. Een kopbaldoelpunt van Patris maakte er 2-2 van.”

“Dan heb je de keuze: ofwel verzoen je u met het resultaat ofwel probeer je de wedstrijd te winnen. Wij willen in elke wedstrijd blijven voetballen voor winst. Vergelijkbaar met de twee voorgaande tegendoelpunten was ook het derde tegendoelpunt vermijdbaar. Een kopbal vanop zeven à acht meter die door de benen van de doelman gaat. Doelpunten die we hadden kunnen en moeten vermijden en zelf hadden we misschien ook iets meer kunnen en moeten scoren.”

“Ondanks de nederlaag heeft de ploeg goed voetbal gebracht met veel beweging. Na het uitvallen van onze kapitein waren we uiteraard even zoekende. Schrijvers heeft zich in de tweede helft in de wedstrijd geknokt en kan terugblikken op een goede tweede helft. We zien met argwaan het verdict van Maertens tegemoet en zijn enorm ontgoocheld dat we hier geen punten thuishouden”, besluit Brys.

Koop je abonnement