fbpx
A-Team

2-1-nederlaag op bezoek bij Seraing

Ondanks een resem kansen bleef OH Leuven met lege handen achter op het veld van Seraing. Ricca maakte een vroege achterstand ongedaan en na de pauze kwamen we enkele keren dicht bij de 1-2, maar het doelpunt viel aan de overkant.

Coach Marc Brys kon niet aanwezig zijn door familiale redenen. Assistent-coach Joachim Mununga nam zijn taken over. “We hebben de wedstrijd goed voorbereid met heel de staf. We spelen een belangrijke wedstrijd en gaan er vol voor”, klonk het vooraf. Kiyine en Gonzalez kwamen in de ploeg voor Ouédraogo en Nsingi die op de bank begonnen. Bij Seraing verscheen Marius aan de aftrap.

De wedstrijd begon zeer slecht voor ons. Al na vier minuten klom Seraing op voorsprong. Na een hoekschop trapte Poaty aan de tweede paal door de benen van Ricca en Cojocaru de 1-0 binnen. De Leuvense reactie kwam er tweemaal via Schrijvers. Eerst probeerde onze middenvelder het van ver en enkele minuten later werd Schrijvers diep gestuurd door Patris. Schrijvers draaide goed weg en haalde hard uit, maar Dietsch had een goede redding in huis en er was ook gevlagd voor buitenspel.

Halverwege de eerste helft probeerde Vagner het, Cojocaru pakte eenvoudig. Aan de overkant belandde een poging van Thorsteinsson in hoekschop. Kiyine kon na die hoekschop twee keer na elkaar uithalen, maar telkens werd zijn schot geblokt. Seraing kwam voor de rust nog één keer opzetten. Ricca stond op de juiste plaats om een hakbal van Marius weg te werken. Het was diezelfde Ricca die enkele minuten voor het affluiten van de eerste helft de bordjes in evenwicht hing. Onze verdediger kopte een hoekschop van Schrijvers staalhard binnen.

Deksel op de neus

Ook na de rust konden we al snel dreigen na een hoekschop. Opnieuw belandde de bal voor de voeten van Kiyine, die probeerde het deze keer met een laag schot, maar Mbow lag in de weg. Iets na het uur pakte Dom uit met een knal vanop zo’n dertig meter. Rakelings naast. We kwamen meer en meer opzetten. Ook een schuiver van Thorsteinsson ging net naast.

Diezelfde Thorsteinsson legde twintig minuten voor affluiten goed achteruit. Tamari kon vrijstaand trappen, maar besloot te centraal. Ook in de herneming kreeg Tamari het leer niet tegen de touwen. Het wilde maar niet lukken voor onze Jordaniër. Opnieuw was het Thorsteinsson die Tamari afzonderde, maar hij besloot oog in oog met Dietsch voorlangs.

Tot overmaat van ramp viel het doelpunt aan de overzijde. Lepoint legde de 2-1 onder Cojocaru in doel. We reageerden nog met een kopballetje van Ricca, maar de gelijkmaker bleef uit.

Mununga: "Mogen niet in de negativiteit vervallen"

“Efficiënt zijn is de eerste voorwaarde om te kunnen winnen”, was assistent-coach Joachim Mununga duidelijk na afloop. “We hadden kansen, maar we mogen ook niet alleen in negativiteit vervallen. We lieten ook veel goede dingen zien. Verdedigend waren we voornamelijk stevig. Seraing was zeer efficiënt, wij moesten dat aanvallend veel meer zijn.”

“Het is nooit leuk om zo vroeg op achterstand te komen. Door die vroege achterstand, moesten we iets aanvallender spelen. Dat deden we goed. We kwamen langszij en daarna hadden we kansen genoeg om de match te beslissen.”

“We gaan deze wedstrijd analyseren op een rustige manier, kijken welke werkpunten er naar boven komen en daaraan werken”, besluit Mununga.