A-Team

2-1-nederlaag op bezoek bij leider Genk

OH Leuven heeft zondagnamiddag met het kleinste verschil verloren van Genk. Een mindere eerste helft werd gevolgd door een betere tweede helft, maar Genk trok in de slotfase de overwinning naar zich toe.

Maertens en Schrijvers verschenen aan de aftrap. Bij Genk kwam Cuesta in de ploeg voor Sadick. De wedstrijd begon aan een aardig tempo. Via Schrijvers en Patris staken we een eerste keer onze neus aan het venster. Op echte kansen was het echter een hele tijd wachten. Maertens probeerde het zonder succes met een gewaagde volley.

Halverwege trof Paintsil de paal en in de herneming kon Heynen scoren. De vlag ging de lucht in voor buitenspel, maar na een VAR-interventie werd het doelpunt toch goedgekeurd. De bal kwam via Ricca tot bij Heynen.

Genk bleef de druk aanhouden. We kwamen moeilijk in ons spel. Paintsil maakte voor de rust ei zo na de 2-0. Zijn schot ging net naast. Een snelle omschakeling via Thorsteinsson zonder doelgevaar was het slotakkoord van de eerste helft.

Snelle gelijkmaker na de pauze

Na vijf minuten spelen in de tweede helft konden we dreigen via Gonzalez, maar onze aanvaller kon net niet afwerken. De VAR liet scheidsrechter Jan Boterberg naar de beelden kijken en die legde het leer op de stip. McKenzie had Gonzalez aangetikt en kreeg geel. Thorsteinsson bleef ijzig kalm en zette de elfmeter om met iets wat leek op een panenka.

Een kleine tien minuten later kon de IJslander opnieuw voor gevaar zorgen. Thorsteinsson kapte vanaf rechts goed naar binnen en haalde uit met rechts. Te flauw op Vandevoordt. Tamari liet door een slechte aanname een geweldige mogelijkheid na een snelle omschakeling liggen.

Het bleef goed op en neer gaan. Genk reageerde via Paintsil, maar die besloot van heel dicht bij op Cojocaru. Onze doelman stuurde meteen Thorsteinsson richting het andere doel. Vandevoordt had een goede redding in huis. Diezelfde Vandevoordt lag een minuut later in de weg van Gonzalez.

Schrijvers en Patris probeerden het met een afstandsschot en tussendoor lieten Heynen en Sor aan de overkant de 2-1 liggen. Tamari kreeg nog een goede kans met het hoofd en Cojocaru hield ons met meerdere reddingen op een rij in de wedstrijd. In de slotminuten kregen we het deksel toch nog op de neus. Trésor lepelde een vrije trap over de muur buiten het bereik van Cojocaru. Het lukte ons niet om nog langszij te komen.

Brys: "Wilden absoluut iets rechtzetten na de rust"

“Genk had zeer veel zin om de wedstrijd snel te beslissen”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Zij waren vooral baas en wij dienden te verdedigen. Verdedigend was het niet zo slecht, alleen deden we te weinig wanneer we de bal veroverden. Op een bepaald moment was het een soort pingpongreactie. Dat was niet goed, uiteraard mede door het offensieve spel van Genk.”

“De tussenstand bij de rust was normaal en correct. We wilden absoluut iets rechtzetten en dat hebben we ook gedaan. In de tweede helft hadden we toch een aantal kansen en konden we goed in de omschakeling spelen. We kregen een penalty en zo stond het 1-1. Dan moet je consolideren en trachten dat punt vast te houden. Dat deden we ook met wel wat nervositeit, maar gecompenseerd met heel veel fighting spirit.”

“Tot een aantal minuten van het einde lukte het ons om stand te houden. Als er iemand op jou trapt vanop één meter dan heb je toch de reflex om je om te draaien en de bal af te weren. Daar is totaal geen opzet mee gemoeid. Die vrije trap werd dan mooi binnengetrapt, wat voor ons zuur was. We hebben nog geprobeerd om dat recht te zetten, maar dat is niet meer gelukt.”

“Ik ben vooral tevreden over de inzet, fighting spirit en het teamgevoel dat aanwezig was en dan ben je ongelukkig over het uiteindelijke verlies van de wedstrijd”, besluit Brys.

Koop je abonnement