Women

12 op 12! OH Leuven Women behoudt perfect rapport

Vier overwinningen na vier wedstrijden. OH Leuven Women zette zaterdagavond in eigen huis KV Mechelen met 4-0 opzij na doelpunten van Eurlings, Van Schoonhoven, Tysiak en Van Dijk en zijn dus zeer goed aan het seizoen begonnen.

Coach Jimmy Coenraets voerde in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen Standard (0-1-zege) één wijziging door. Van Dijk kwam in de ploeg voor Van Kerkhoven. We begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten wist Eurlings de score te openen en twee minuten later maakte Van Schoonhoven er 2-0 van. We behielden de controle en diepten de voorsprong iets voorbij halfweg de eerste helft verder uit via Tysiak.

Ook na de pauze wisten we vrij vroeg te scoren. Het was Van Dijk die de 4-0 tegen de touwen trapte. Verder vielen er ondanks veel kansen voor de thuisploeg geen doelpunten meer. Met 15 gemaakte doelpunten en nul tegendoelpunten na vier wedstrijden is de competitiestart van onze dames uitstekend te noemen.

Doelpunten: 7’ Eurlings (1-0, 9’ Van Schoonhoven (2-0), 27’ Tysiak (3-0), 50’ Van Dijk (4-0).

Coenraets: "We lieten het na om score verder uit te diepen"

“We hebben vooral gedaan wat we moesten doen in de eerste vijftien minuten”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “We maakten daarin het verschil en dat was zeker de opdracht. We weten dat KV Mechelen een team is dat kwaliteiten heeft, maar ook vooral op het teamgebeuren kan teren. Er staat echt wel een bende vrienden op het veld die voor elkaar willen werken. Het was voor ons belangrijk om snel het verschil te maken. Dat gebeurde in de eerste tien minuten en dan konden we vanuit de controle voetballen. Als we heel eerlijk zijn, moesten we de score uitdiepen tot misschien wel 7 of 8-0 of al dan niet meer. Het ontbrak ons aan efficiëntie.”

“Vorig jaar zorgde het missen van die kansen ervoor dat het spel slecht werd. We zijn nu wel goed blijven spelen, bleven kansen creëren en maakten uiteindelijk nog twee doelpunten. Taak volbracht? Inderdaad. Bij de voorbeschouwing van de wedstrijd hadden we meegegeven dat we de stilstaande fases kritisch moesten bekijken. Tegen KV Mechelen scoorden we drie van onze vier doelpunten uit een stilstaande fase. Een reactie van de groep. Ze waren aan het lachen naar de bank: ‘Jullie vragen, wij draaien.’ Een positief gegeven.”

“Als we aandacht kunnen blijven besteden aan de elementen die we op training aanhalen dan gaan we zeker progressie blijven maken. Wat er nog beter moet? Scoren. Ik moet de beelden nog herbekijken, maar ik denk dat we zeker tien keer een opgelegde kans lieten liggen. De scherpte op training moet beter, want die kansen worden daar ook gemist. Het is dan wat laconiek, maar je ziet dan dat je tijdens de wedstrijd gewoon niet scherp bent tijdens die momenten.”

“Hoe ik vooruitblik? Het is goed dat we vrijdag een oefenwedstrijd hebben tegen PEC Zwolle. Zij komen in het eerste weekend van de Eredivisie niet in actie, maar gaan dus wel kwaliteit aanleveren aangezien ze een week later vol aan de bak moeten tijdens hun start van de competitie. Dat geeft ons een goede waardemeter om nadien toe te werken richting de bekerwedstrijd tegen Bredene en de weken die volgen. De dames hebben tot donderdag vrijaf gekregen om te recupereren, wat toch nodig is aangezien enkele speelsters gehavend uit de internationale periode zijn gekomen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement