A-Team

1-2-nederlaag tegen Cercle Brugge

OH Leuven heeft zaterdagnamiddag een vroege 1-0-voorsprong tegen Cercle Brugge nog uit handen gegeven. De bezoekers maakten twee doelpunten na de pauze en zo bleven we met lege handen achter.

Coach Oscar Garcia voerde twee wijzigingen door. Miguel en Sagrado werden vervangen door Schrijvers en Dom. Bij Cercle Brugge vonden er drie wissels plaats. Lemaréchal, Van der Bruggen en Gboho kwamen erin voor Daland,  Minda en Nazinho.

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Braut Brunes veroverde de bal en stuurde Nsingi diep. Die laatste legde af voor Thorsteinsson en onze IJslander maakte er 1-0 van.

Wat volgde was een eerste helft met heel veel duels. In minuut 19 zetten we een mooie tegenaanval op. Thorsteinsson kon echter Braut Brunes net niet bereiken.

Halfweg de eerste periode leek Cercle Brugge gelijk te maken, maar Gboho stond buitenspel. Bijna gingen we met een dubbele voorsprong de rust in. Banzuzi haalde hard uit, Warleson had een goede redding in huis.

Deksel op de neus in het slot

De Wilde en Popovic bleven in de kleedkamer bij de bezoekers. Daland en Olaigbe waren hun vervangers. De eerste grote kans na de pauze was voor OH Leuven. Warleson ging goed plat op een knal van Braut Brunes.

Plots hingen de bordjes toch in evenwicht. We kregen een hoekschop niet weg. Somers knalde tegen Denkey en zo ging de gelijkmaker voorbij Leysen.

We hadden het even moeilijker om tot kansen te komen. Leysen kon makkelijk een poging van Olaigbe stoppen. Twintig minuten voor affluiten deed Garcia zijn eerste wissel. Opoku verving Nsingi.

Even later mocht ook Maziz zijn opwachting maken. Thorsteinsson ging naar de kant. Na een geweldige rush van Schingtienne kon Maziz een eerste keer uithalen, net naast.

Op de tegenaanval liet Opoku het na om Banzuzi af te zonderen. Aan de overkant trapte Siquet een vrije trap tegen de paal en in de fase die volgde ging de bal tegen de hand van Dom. Onze verdediger werd op de grond getrokken door Daland, maar de VAR greep niet in en zo maakte Denkey er vanaf de stip 1-2 van.

Garcia: "De 1-2 was moeilijk om te slikken"

“Het lukte ons niet om na de pauze dezelfde intensiteit aan te houden”, stelt coach Oscar Garcia. “Zij rekenen op de tweede bal na het trappen van een lange bal. Uiteindelijk scoorden ze na een hoekschop. De 1-2 was moeilijk om te slikken, want er werd fout gemaakt op onze speler, die anders nooit zo in de lucht zou gaan. Ik heb de beelden bekeken en het is duidelijk eerst fout en daardoor raakt hij de bal met de hand.”

“We moesten in de eerste helft onze kansen ook afgemaakt hebben. We speelden het spel dat we voor ogen hadden, maar waren niet dodelijk genoeg in de box. Zij waren dat in de tweede helft wel.”

“Het is normaal dat we vandaag teleurgesteld zijn. Vanaf morgen moeten we denken aan de volgende wedstrijd en dat we die kunnen winnen.”